(recept
si oblíbilo 29 návštěvníků)
Kuřecí prsa na bramborách a Kunovjance od -děkuji jitulince
Potřebné ingredience
SUROVINY
Pro 4 osoby: 2 větší kuřecí prsa, 8-10 velkých brambor (asi 1,5kg), sklenička Kunovjanky, 200-250ml šlehačky (30%), kousek másla, sůl, pepř
Postup přípravy
POSTUP PŘÍPRAVY
Syrové brambory oloupeme a na el. kráječi nakrájíme na 4mm silné plátky. Řízky rozkrojíme na 4 plátky, naklepeme, osolíme a lehce opeříme. Do máslem vymazaného pekáčku nebo zapékací mísy naskládáme 3 vrstvy brambor a každou vrstvu osolíme a lehce opepříme. Na třetí vrstvu poklademe řízky a na ně rozprostřeme dobře zcezenou Kunovjanku. Pa uděláme ještě dvě vrstvy brambor a na tu vrchní ještě přidáme trochu Solčanky nebo Podravky. Přikryjeme víkem a dáme do předehřáté trouby na 200°C zapéct. Po 30 minutkách víko odkryjeme, sporák stáhneme na 180°C a přilijeme šlehačku. Dál už necháme bez víka dopéct do měkka a dozlatava tj. ještě asi 20 minutek. Podáváme se zeleninovou oblohou.
Syrové brambory oloupeme a na el. kráječi nakrájíme na 4mm silné plátky. Řízky rozkrojíme na 4 plátky, naklepeme, osolíme a lehce opeříme. Do máslem vymazaného pekáčku nebo zapékací mísy naskládáme 3 vrstvy brambor a každou vrstvu osolíme a lehce opepříme. Na třetí vrstvu poklademe řízky a na ně rozprostřeme dobře zcezenou Kunovjanku. Pa uděláme ještě dvě vrstvy brambor a na tu vrchní ještě přidáme trochu Solčanky nebo Podravky. Přikryjeme víkem a dáme do předehřáté trouby na 200°C zapéct. Po 30 minutkách víko odkryjeme, sporák stáhneme na 180°C a přilijeme šlehačku. Dál už necháme bez víka dopéct do měkka a dozlatava tj. ještě asi 20 minutek. Podáváme se zeleninovou oblohou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lucie.s
(upraveno)
30. 1. 2011, 14:11
Výborný recept, dnes jsme měli k nedělnímu obědu a manžílkovi moc chutnalo. Můžu jen doporučit
nahlásit
VASJA
(upraveno)
6. 6. 2010, 15:09
Diky za receptik,vyzkoušeno a !
nahlásit
monikanina
(upraveno)
17. 2. 2010, 20:45
Tak jsem právě dopekla, původně na zítra na oběd a už je půlka pryč. A to jsem udělala jednou tolik. Výborný recept.
nahlásit
Vlasta33
(upraveno)
13. 10. 2009, 20:46
TAK TO UDĚLÁM
nahlásit