(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Francouzský jablkový dort
Potřebné ingredience
Těsto:
125 g hladké mouky,
50 g másla nebo margarínu,
50 g moučkového cukru,
1 vejce,
1/3 balíčku kypřícího prášku do pečiva
Jablečná náplň:
1 kg oloupaných a nastrouhaných jablek,
2 balíčky skořicového cukru,
150 ml studené vody,
1 balíček Vanilkového pudingu,
Šlehačková náplň:
5 g želatiny (1 kávová lžička),
2 polévkové lžíce studené vody,
250 ml šlehačky
Na zdobení:
strouhaná čokoláda
Postup přípravy
Příprava:
Z mouky, másla nebo margarínu, moučkového cukru, vejce, kypřícího prášku do pečiva a špetky soli vypracujeme těsto. Těstem vyložíme dno předem vymazané dortové formy a dáme péci.
Přípravíme si jablečnou náplň:
Jablka oloupeme, vybereme jádřince a najemno nastrouháme. Přidáme skořicové cukry a podusíme.
Do podušených jablek přidáme puding smíchaný s vodou a uvaříme do zhoustnutí. Ještě horkou náplň nalijeme na upečený korpus.
Připravíme si šlehačkovou náplň:
Želatinu necháme ve studené vodě nabobtnat a potom ji ve vodní lázni rozpustíme a necháme vychladnout.
Šlehačku vyšleháme dotuha a opatrně zašleháme rozpuštěnou želatinu (ne horkou).
Na vychladlou jablkovou náplň navrstvíme šlehačkovou náplň a nazdobíme strouhanou čokoládou.
Pak necháme dort dobře ztuhnout (nejlépe v ledničce)
Želatinu zahříváme asi na 60°C. Nesmí se vařit!
Z mouky, másla nebo margarínu, moučkového cukru, vejce, kypřícího prášku do pečiva a špetky soli vypracujeme těsto. Těstem vyložíme dno předem vymazané dortové formy a dáme péci.
Přípravíme si jablečnou náplň:
Jablka oloupeme, vybereme jádřince a najemno nastrouháme. Přidáme skořicové cukry a podusíme.
Do podušených jablek přidáme puding smíchaný s vodou a uvaříme do zhoustnutí. Ještě horkou náplň nalijeme na upečený korpus.
Připravíme si šlehačkovou náplň:
Želatinu necháme ve studené vodě nabobtnat a potom ji ve vodní lázni rozpustíme a necháme vychladnout.
Šlehačku vyšleháme dotuha a opatrně zašleháme rozpuštěnou želatinu (ne horkou).
Na vychladlou jablkovou náplň navrstvíme šlehačkovou náplň a nazdobíme strouhanou čokoládou.
Pak necháme dort dobře ztuhnout (nejlépe v ledničce)
Želatinu zahříváme asi na 60°C. Nesmí se vařit!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Kadlatko
(upraveno)
20. 10. 2007, 14:08
Ahoj,tak nevím,kde udělali soudruzi v NDR chybu,ale můj dortík dopadl katastroficky. spodní vrstva dobrý,vrstva jablek-vysoká a nezprůhledněla jako na fotce-prostě zahnědlý jabka a o horní ani nemluvím-aspoň vím,jak vypadá po domácku stloukané máslo no zkrátka hrůza,je mi jasný,že to není receptem,ale rukama
Vejdzik
(upraveno)
24. 10. 2007, 14:42
@Kadlatko
no snad se napodruhé podaří
7jak
(upraveno)
9. 9. 2007, 15:29
Tak tento moučník je u nás jak doma Občas když se mi nechce delat těsto tak tam dám piškoty a nemá to chybu U nás se po tom mohu utlouct
Vejdzik
(upraveno)
8. 10. 2007, 13:31
@7jak
také se po něm můžem utlouct