(recept
si oblíbilo 18 návštěvníků)
Kotlety na paprice
Potřebné ingredience
Kotlety, cibule, máslo, hladká mouka, šlehačka, mletá paprika, sůl.
Postup přípravy
V hrnci rozpustíme máslo a na něj dáme zpěnit cibulku. Na zpěněnou cibulku dáme plátky kotlety, posolíme a posypeme poměrně hojně mletou paprikou a obděláme. Potom podlijeme vodou nebo vývarem a necháme dusit. Během dušení občas zamícháme a pokud je třeba, tak podlijeme. Když je maso měkké, dolijeme šťávu na požadované množtví a zahustíme hladkou moukou rozdělanou ve vodě, aby se nám omáčka lépe zahušťovala, můžeme hotové kotlety na chvíli vyndat. Po zahuštění přidáme ještě sladkou smetanu (používám na šlehání, omáčka má lepší chuť) a zamícháme. Vrátíme maso, pokud jsme ho vyndali a ještě chvíli povaříme. Na konci přidáme kousek čerstvého másla na zjemnění. Podáme s houskovým knedlíkem, těstovinami nebo i rýží.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé