(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Nejjednodušší a nejlepší kuře, co znám - KUŘE V SOLI
Potřebné ingredience
1 kuře, 1 kg soli
Postup přípravy
Tento recept jsem zkoušela s jistými obavami, moc jsem tomu nevěřila. Ale výsledek byl skvělý, nebojte se, kuře není přesolené.
Do pekáčku nasypeme 1 kg soli...
... na to položíme omyté a očištěné kuře a lehce ho osolíme zvenku i zevnitř.
Pečeme na 200 stupňů asi 1,5 hodiny.
A to je vše, pak už jen odřízneme kůži, která se dotýká soli, naporcujeme a servírujeme :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
milkie
(upraveno)
26. 10. 2009, 23:14
Mám dotaz. Peče se to celou dobu odkryté?
innael
(upraveno)
28. 10. 2009, 14:26
@milkie
Ano, peču to odkryté.
ssaassyy
(upraveno)
14. 10. 2009, 11:20
Perfekt !!!. Ráno sem nevěděl co se zmraženým kuřetem.Vůbec se mi nechtělo vařit, krájet,podlívat a hlídat. Viděl sem Váš jednoduchý recept a proto sem to zkusil. Ještě jednou musím uznat ,že je to fakt super ! Pekl sem to v plynové troubě 2,5h. Dělalo se to úplně samo. Po sundání kůže je maso opravdu chutné a vůbec není suché. Prostě perfektní vaření pro chlapa. Klidně to sním jen tak s chlebem a pivkem ( musím však nechat ochutnat i manželce a dětem). Ještě jednou díky a prejí hezké dny. Martin R.
innael
(upraveno)
14. 10. 2009, 12:24
@ssaassyy
To jsem moc ráda, že Vám kuřátko chutnalo. Tomuhle receptu nikdo moc nevěří, ani já jsem nevěřila, dokud jsem nezkusila. A hlavně nestrávíte u plotny půl dne, prostě se to šoupne do trouby a pak jen vyndá
Visnery
(upraveno)
13. 10. 2009, 13:35
neni to moc suche?
sulipupi
(upraveno)
28. 10. 2009, 10:08
@Visnery
není vůbec, až je to k podivu a chutná, jak grilované . Dělám takto už roky a super
katkadu
(upraveno)
13. 10. 2009, 13:51
@Visnery
to znám . No nepeče se to ve šťávě, ale je to krásně křupkavé - mňamky.