(recept
si oblíbilo 216 návštěvníků)
Postup na růži a recept na čokohmotu

Potřebné ingredience
10 dkg hořké čokolády, 1 lžíce kukuřičného sirupu
Postup přípravy
Vkládám sem opět jeden z mých postupů, tentokrát na růži z čokolády, moje růžička není dokonalá, ale třeba se postup bude někomu méně zkušenému jako jsem já hodit. Je to na páteční čokoládový dortík, který bude s úžasným krém z ledových kaštanů - též v mých receptech.
A jak na čokohmotu? V mikrovlnce rozpustíme čokoládu (já používám čočky - čokoládová poleva, je levná), pak přidáme sirup (ne do horké čokolády, jen vlažné). Mícháme až se začne čokoláda odlupovat od misky. Pak necháme úplně vychladnou v ledničce. Vydrží tam dlouho do trvanlivosti čokolády a sirupu. Pro práci necháme chvíli povolit v mikrovlnce a proděláme jako modelovací hmotu. Můžeme s ní potahovat a modelovat.
Podrobnější postup a jiné postupy viz http://www.lukanad.huu.cz/
A jak na čokohmotu? V mikrovlnce rozpustíme čokoládu (já používám čočky - čokoládová poleva, je levná), pak přidáme sirup (ne do horké čokolády, jen vlažné). Mícháme až se začne čokoláda odlupovat od misky. Pak necháme úplně vychladnou v ledničce. Vydrží tam dlouho do trvanlivosti čokolády a sirupu. Pro práci necháme chvíli povolit v mikrovlnce a proděláme jako modelovací hmotu. Můžeme s ní potahovat a modelovat.
Podrobnější postup a jiné postupy viz http://www.lukanad.huu.cz/

hmotu vyválíme a vykrojíme kolečka

z jednoho kolečka si vytvoříme kužílek ve velikosti průměru kolečka, které jsme vykrajovali

jedním kolečkem obtočíme kužílek

každé kolečko na jedné straně ztenčíme, stačí prsty, čokoláda je dost měkká, a pak takto vkládáme do sebe, vždy lístek dovnitř druhého lístku

takto vypadá základ růžičky ze 4 lístků okolo

stejným postupem děláme druhou řadu, ale tentokrát ze 6 lístků

doupravíme lístky

a začínáme třetí řadu - ta bude z 8 lístků

a je hotovo
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

hrusticka84
(upraveno)
5. 2. 2011, 6:07
vaše růže je dokonalá
...

nahlásit

Tomiver
(upraveno)
24. 11. 2010, 13:27




nahlásit

monky3
(upraveno)
27. 10. 2010, 16:15
Petruš prosím, nemám sirup, dá se použít med??
díky

nahlásit

petatrn
(upraveno)
27. 10. 2010, 16:39
@monky3
Dá se použít, ale tolik to nedrží. Dej ho o trochu méně, ale růžička mě pak z něj tolik nedržela - držela jen v ledničce. Lepší je opravdu sirup.
![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)
nahlásit

monky3
(upraveno)
27. 10. 2010, 16:40
@petatrn
díky moc

nahlásit

Ledura
(upraveno)
16. 10. 2010, 23:56



nahlásit

Andik15
(upraveno)
7. 9. 2010, 10:23
krásná růže a postup také. Určo vyzkoším

nahlásit

pipi841
(upraveno)
15. 5. 2010, 18:58
AHOJ ZKOUŠELA JSEM ČOKOHMOTU. MĚLA JSEM JÍ DOST TUHOU A DROLILA SE TAK JSEM JÍ VÍCE NAHŘÁLA A PŘIDALA JEŠTĚ LŽÍČKU SIRUPU. POŘÁDNĚ PROHNÁCALA AŽ SE ZAČALA LESKNOUT OD TUKU A PAK DALA ZAS NA CHVÍLY DO LEDNICE. JE MOC SUPER A RUŽIČKY JSOU SNÍ NÁDHERNÉ. MOC DĚKUJI PETRO ZA TENTO RECEPT. ZDENKA
nahlásit

Hanijava
(upraveno)
28. 2. 2010, 21:27
Dobrý večer Peťko, jedním slovem nádhera!!!!!!!
Jde totéž udělat i bílou čokoládou nebo mléčnou? Děkuji Hanka


nahlásit

petatrn
(upraveno)
28. 2. 2010, 21:45
@Hanijava
díky
s mléčnou 1 a půl lžice sirupu a s bílou je to složitější ne každému se povede je moc tučná, je potřeba hodně kvalitní a dát k tomu dvě lžíce sirupu - mě se vyplatilo při ztuhnutí v ledničce vymačkat z té bílé přebytečný tuk
, pokud se stále drolí přidat ještě sirup, ale pozor na přelití - ale jak říkám s hořkou je to nejlepší



![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)
nahlásit

Bromovka
(upraveno)
25. 8. 2010, 9:49
@petatrn
Já mám s tou bílou stejnou zkušenost - moc tuku v čokoládě ( a to jsem použila zde doporučovanou Orion bílou), pořád mi to teklo mezi prsty, tak jsem osušovala při hňácání ruce i hmotu papírovou utěrkou, padly na to 3 utěrky, byly celé pomaštěné, ale pak už to bylo dobré. A ostatní jsem ještě nezkoušela... Všichni si mysleli, že je to taky marcipán, přitom to má trochu jinou chuť..

nahlásit

lukatra
(upraveno)
13. 2. 2010, 14:42
Překrásná růže





nahlásit

Jaruš53
(upraveno)
12. 2. 2010, 20:59
Petruško, prosím Vás mám doma sirup javorový a nevím, jestli ho můžu použít. Mohla by jste mi dát vědět?
Moc děkuji




nahlásit

petatrn
(upraveno)
12. 2. 2010, 21:04
@Jaruš53
se přiznám, že s ním zkušenost nemám, ale vím, že do marcipánu je nevhodný, tak to bude i tady, když ne sirup tak med, ale není to ono


![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)
nahlásit
kykina
(upraveno)
13. 11. 2009, 8:43
Petruško chtěla bych se zeptat jestli se má dát zarovnaná lžíce,nebo vrchovatá. Včera jsem zkusila,dala jsem vrchovatou lžíci kukuřičného sirupu a je to dosti tuhé. Jak má být hmota asi tuhá,když vychladne? Nemám s tím žádné zkušenosti,ale chtěla bych se to naučit.
Prosím o radu a moc děkuji. Růžičky jsou skvělé






nahlásit

petatrn
(upraveno)
13. 11. 2009, 9:30
@kykina
Hmota po schladnutí bude opravdu hodně tuhá, hmota se dá na pár vteřin do mikrovlnky na změknutí a pak v ruce tu měkkou prodělat - ono to v ledničce když se to tam opět dá vždy zvrdne. Může se ti
stát že to v mikrovlnce přeženeš, stačí to opět na chvíli dát na schladnutí do ledničky, tak snad jsem pomohla





nahlásit
Evík 11
(upraveno)
4. 11. 2009, 23:23
dobrý večer Petruš,prosím musí to být jen kukuřičný sirup?



nahlásit

petatrn
(upraveno)
5. 11. 2009, 7:40
@Evík 11
nemusí - může být pšeniční, ale čím světlejší tím u bílé je světlejší barva, také jsem zkoušela med - s tím to jde hůře a déle to tuhne, ten tolik nedoporučuji

nahlásit

gabulovenka
(upraveno)
3. 11. 2009, 20:55
no opravdu krásný růže





nahlásit

petatrn
(upraveno)
3. 11. 2009, 21:11
@gabulovenka
díky

nahlásit
momoto
(upraveno)
2. 11. 2009, 21:47
mozem pouzit aj kukuricny slad miesto kukuricneho sirupu? vraj sa sirup uz nevyraba.
nahlásit

petatrn
(upraveno)
3. 11. 2009, 9:04
@momoto
slad, ne - když tak pšeniční sirup, mimochodem kukuřiční sirup je pořád, v pátek jsem ho zrovna koupila, oni ho nemají v každé zdravé výživě, ale určitě ho můžou doobjednat

nahlásit

cajule
(upraveno)
27. 10. 2009, 13:23
http://img.mimibazar.cz/foto/10/091027/13/l84024.jpg tak tady je můj dortík a růže z této hmoty dobře se s ní pracuje


nahlásit

cajule
(upraveno)
26. 10. 2009, 22:33
Tak taky musím pochválit dělala jsem poprvé čokodortík a růže z vaší hmoty a podle vašeho postupu růže se mi povedly byly to první růžičky takže super moc díky za bezva postup





nahlásit

petatrn
(upraveno)
27. 10. 2009, 13:10
@cajule
Není zač
a jsem ráda že to někomu pomohlo a dejte fotku ať se můžeme pokochat


nahlásit
beckovka
(upraveno)
20. 10. 2009, 19:40
Děkuji moc za pomoc, mně se to bude určitě hodit, budu dělat čoko dortík a bílý. Je to super a jste šikulka.




nahlásit

petatrn
(upraveno)
20. 10. 2009, 19:52
@beckovka
Díky


nahlásit
Zdenik
(upraveno)
16. 10. 2009, 16:26
moooc krásná







nahlásit

petatrn
(upraveno)
17. 10. 2009, 21:09
@Zdenik
díky

nahlásit
panib
(upraveno)
16. 10. 2009, 16:23







nahlásit
medvidek58
(upraveno)
15. 10. 2009, 14:23
Nádhera



nahlásit

petatrn
(upraveno)
17. 10. 2009, 21:09
@medvidek58
díky

nahlásit

trukska
(upraveno)
15. 10. 2009, 14:17
Krásná růžička.
jen bych se chtěla zeptat, z kolika dávek by bylo potřeba udělat hmotu na potažení kulatého dortu 24 cm. Z té jedné dávky toho asi moc neni. Děkuji Lucka

nahlásit
marfanov
(upraveno)
31. 10. 2009, 6:53
@trukska
já jsem na potahování takto velkého dortu dělala tři dávky, jen byl čtvercový.... rozvaluje se to mezi dvěma pevnějšími fóliemi o potřebné velikosti (24 cm+výška dortu+ něco navíc). drželo to i vypadalo parádně

nahlásit

petatrn
(upraveno)
15. 10. 2009, 14:20
@trukska
díky
na potažení tak 6 dávek, ale já doporučuji raději nepotahovat čokoládou, ale raději polít hustou čokoládovou polevou, určitě je lepší jak na rozkrajování tak vzhledově


nahlásit