Domácí dalamáky z chlebového těsta
Potřebné ingredience
40 dkg pšeničné mouky tmavé chlebové, 20dkg žitné chl. mouky,40g kvasnice,1 káv. lž. cukru kr.,2 káv. lžičky soli, kmínu, 1 pol. lžíce oleje a octu a 3,5 dcl vody teplé, hrstka semínek dýně, sezamu co má kdo rád
Postup přípravy
Jaké si uděláte tvary je jenom na vás. Peče se to tak kolem 20 min podle velikosti a druhu trouby, dá se udělat i bageta, chleba ale peče se to mnohem dýl a pomaleji.
Jen jsem chtěla ukázat jak to vypadá při kynutí
Nejdříve si rozdělím těsto na dílky a vyválím na délku dvou dlaní položených vedle sebe
Tento váleček uvážu jako suk a utahnu
Tak je to utaženo
Pak vemu vrchní těsto a spodní těsto a normálně ho slepím na vnější straně pletynky, tím uzavřu pletenec, doufám, že je to vidět
Tak to vypadá
Lehce ho upravím a nechám nakynout
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé