Cmunda po Kaplicku
Potřebné ingredience
1/2kg uzeného masa (i více), 1/2kg kyselého (sterilovaného) zelí
Na Bramboráky: 1/3kg nastrouhaných brambor, 6 rozmačkaných česneků, 1 vejce, 5 lžic hladké mouky, 2 lžíce majoránky, sůl podle potřeby
Postup přípravy
Uzené maso vaříme asi 1 hodinu v tlakovém hrnci. Vyjmeme, rozdělíme na 4 stejné plátky, v případě i (8plátků). Domácí nebo koupené zelí zalijeme vodou a trochu podusíme. Připravíme polotuhé bramborové těsto a upečeme. Dáme na talíř bramborák na něho zelí, čtvrtinu uzeného a přiklopíme druhým bramborákem.
Jako příloha PIVO Dobrou chutˇ
Jako příloha PIVO Dobrou chutˇ
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé