(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Roštěnky po uhersku
Potřebné ingredience
Roštěná (nebo jiné hovězí maso), cibule, hladká mouka, olej (sádlo) brambory, zelené papriky, rajčatový protlak (případně kečup), mletá paprika, mletý pepř, sůl,
Postup přípravy
Do hrnce dáme rozehřát olej (sádlo), na tuk dáme nakrájenou cibulku a necháme jí zpěnit, potom k ní přisypeme mletou papriku a zamícháme (pozor na slápení, omáčka by potom byla hořká), dále vložíme roštěnky nakrájené na menší plátky, osolíme, opepříme a krátce osmahneme. Potom podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme. Během dušení kontrolujeme množství vody a v případě podřeby podléváme. Když jsou roštěnky skoro měkké, dolijeme na požadované množství a potom zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, přidáme lžíci rajčatového protlaku (kečupu), nakrájené zelené papriky na proužky, oloupané nakrájené brambory a vše doděláme do měkka. Dále už jen dochutíme. Můžeme podávat pouze takto nebo s pečivem (chléb, houska ...)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé