Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 19 návštěvníků)

JAK NEJLÉPE UVAŘIT RÝŽI..

0.0
JAK NEJLÉPE UVAŘIT RÝŽI..

Potřebné ingredience

rýže parbolied,voda,máslo,bujon,hrnek

Postup přípravy

Nikdy nám moc rýže nejela,ale od doby co ji dělávám takto," žereme " rýži ve velkém..))Vezmu hrnec a řídím se mnou ověřeným pravidlem- na jeden hrnek rýže ( na velikosti nezáleží,tedy tady nééé ))) dávám dva hrnky vody..Pak přidám bujon a vařím dokud rýže nevstřebá všechnu vodu,poté přidám máslo,zhruba 3 PL,zamíchám a hotovo..Rýže je nadýchaná a neuveřitelně dobrá.Pro vrcholové nadšence jedna změna-přidat k máslu 2 PL zakysané smetany..Bezva papu.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jad 21. 6. 2007, 12:03
Tak rýže se mi nepovedla Nevím, co jsem udělala špatně, ale byla pořád trvdá a byla to spíš kaše. taky se mi připalovala ( a to jsem měla sporák na nejmíň ). Ale chybami se člověk učí, tak jí zkusím jěště jednou
mikky.h 21. 6. 2007, 12:35
@jad Janičko,máte parpolied?? Jak to popisujete,vypadá to na natural.. *-) *-) *-) *-) *-)
jad 21. 6. 2007, 14:15
@mikky.h Teda to jsem trdlo 8o| 8o| jasně, že jsem neměla parbolied, ale normální. Hlavně, že to máte napsané v receptu, to nevím kam jsem koukala a chtěla bych zázraky (tudledudle) (tudledudle)
mikky.h 21. 6. 2007, 16:30
@jad Nic si z toho nedělejte,natural se musí vařit hóóódně dlouho a přesto si " udrží " svoji pevnost.. (F) (F)
jad 23. 7. 2007, 12:44
@mikky.h Dnes jsem rýži dělala znovu a povedla se (Y) (Y) Je moc dobrá :-P :-P Chtěla bych se zeptat, jestli máte osvědčený bujˇon, který do ní přidáváte? (L)
mikky.h 25. 7. 2007, 7:05
@jad Jani,jsem ráda,že se povedla.. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Jste (Y).Bujón používám úplně obyčejný z kauflandu ( celé balení stojí 9,90 ) a používám slepičí.Dávám ho naprosto všude,kam se dá.. :-) :-) :-) :-)
sharon 21. 6. 2007, 11:58
Tak po dlouhé době jsem vařila normální rýži.Kupuji ve varných sáčcích.A můžu říct že rýže ve vašem podání je fakt vynikající. (Y) (Y) (Y) (Y).Moc nám chutnala.Asi od sáčků přejdu na tuto rýži.Mockrát děkuji za tip |:o) |:o)
bububububu 21. 6. 2007, 9:55
Tak já rýži sypkou nikdy nevařila. :-$ Já dělám parboiled ve varných sáčcích a jsem spokojená. (X) Ale tenhle recept zkusím a uvidíme, jak to dopadne. Maximálně to skonší v koši- no nic horšího se stát nemůže, no ne? :-D Jana
mikky.h 21. 6. 2007, 10:31
@bububububu Jani,to by jste musela být ve vaření větší tele než jsem já.. ,o čemž silně pochybuji..
Lukrato 20. 6. 2007, 21:41
Jestli se můžu taky přidat s tipem - už nekupuji jinou rýži, než Parboiled od Essy - žlutý pytlík - je to vůbec nejlepší rýže, kterou jsem kdy jedla. U nás máme přímo Essa obchůdek, takže kilovka vyjde na 23,-Kč, jinak např. v Albertu ji mají kolem 27,-Kč. Jednou jsem jedla u kamarádky klasickou bílou rádo by rýži, upřímně řečeno je to ale příšerná bílá lepenina - no prostě blééééé.... 8-| 8-| 8-|
MilkaRadostná 20. 6. 2007, 19:50
Aaaahoy! Já se snažím vyhýbat glutamanu, ale ráda bych se s vámi podělila o způsob přípravy rýže, jak ji dělám já. Vařím ji v mikrovlnné troubě. Nemusím nic hlídat, až mikrovlnka zapípá, je hotovo. Takže:do skleněné mísy dám hrnek proprané rýže, 1,5 hrnku vody, osolím dle chuti , přikryju talířem a vložím do mikrovlky na 12 minut na plný výkon.Po této době nechám ještě tak 10 minut uvnitř, aby rýže "došla" a je to. Je to velmi pohodlné. Vařím ráda, ale moc ráda si práci ulehčím :-)
Janinka.Sk 21. 6. 2007, 7:16
@MilkaRadostná No, tak tu musím mít. (PL)
mikky.h 21. 6. 2007, 6:49
@MilkaRadostná Yvetko,super nápad,odzkouším.. (clamp)
jad 20. 6. 2007, 20:25
@MilkaRadostná To je taky zajímavé, vyzkouším (Y)
kopretin.a (upraveno) 20. 6. 2007, 18:37
Tak já už kupuju jenom tu ochucenou od Vitany, je úúúžasná a dá se jíst samotná jak je dobrá...mají s paprikami a rajčaty, s cibulí a pórkem a s bazalkou a česnekem. Všechny jsou super.
pavlinice 20. 6. 2007, 18:09
@kopretin.a *-)Ochucená od Vitany?Musím omrknout až půjdu nakupovat,ani o žádné ochucené nevím,ale jestli na ní narazím tak schválně koupím. :-$
kopretin.a 20. 6. 2007, 18:42
@pavlinice Je super, ale doporučuji dát o deci vody více, jinak má tendenci se připalovat, ale s tou deckou navíc je to akorát... :-)
Jana V. 20. 6. 2007, 17:14
Taky kupuji již několik let rýži parboiled. (clamp)
pavlinice 20. 6. 2007, 15:28
U nás jíme pouze rýži parbolied,protože je dobroučká a hlavně se nikdy nerozvaří a nerozmatlá.Vařím jí klasicky a je vždy pěkně sypká. :-$Je to jako těstoviny,kupuji pouze ty nejlepší co se nikdy nelepí,Panzani. :-$Váš recept určitě někdy vyzkouším. :-$
medanek 20. 6. 2007, 14:17
Já dělám rýži uplně jednoduše v troubě.Vůbec žádné míchání.Dám 1 hrnek rýže, 1 a půl hrnku vody,osolím, přidám lžičku sádla,aby se nepřichytla a peču dokud se nevypaří voda asi tak 20-25min.Taky je moc dobrá.
hadriky 20. 6. 2007, 13:56
Dělám taky tak, jen pod to olej, osmahnout cibulku, osmahnu rýži, dokud není průhledná. Nemííííchaaat, když zaliju vodou, nechám přivést k varu, tam se ještě zamíchat může a pak dám na hodně mírný plamen, přikryju a nechám dojít, dokud se nevstřebá všechna voda. (Y)
marcipanek 20. 6. 2007, 16:46
@hadriky přesně takhle vařím taky a vždy je super, dokonce to odkoukala i tchýně a to je co říct :- (H)
nuna 20. 6. 2007, 13:28
Míšo, takhle taky děláme ryži, jen nepřidávám bujon, ale osmahnu cibulku na tu přidám na hrubo nastrouhanou mrkev (dodá rýži barvu i chuť), osolím a je to mňamka (Y) (clamp)
mikky.h 20. 6. 2007, 19:21
@nuna Leni,určitě to je taky famózní.. (Y) (Y) Jen,pokud dáváte mrkev,chce to zakápnout olivovým olejem,alespoň trošku.. :-P :-P
jad 20. 6. 2007, 12:56
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, jestli se ta rýže má míchat *-) Chtěla bych jí zkusit, protože rýži máme rádi a další receptík přijde vhod :-P (L)
mikky.h 20. 6. 2007, 19:18
@jad Dobrý večer Jani,rýži můžete občas míchnout,neublížíte jí tím.. (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie