Marocké kuře na citronech
Potřebné ingredience
týden naložené nasolené čtvrtky ze 2 citronů
kuře-čtvrtky, paličky, řízky apd. nebo celé rozporcované kuře-cca 1 kg,
sůl,
pepř,
olej,
2-3cibule,
jíška/osobně používám hotovou knorr/,
olivy-zelené cca 120-200g
petrželka /nať/
příloha-hranolky nebo čerstvá bageta
Postup přípravy
Citrony-citrony rozpůlíme po délce a pak jakoby ještě jednou, ale nedořízneme a řez naplníme solí-všechny naskládáme do lahve, ideální je, aby byla plná a celé uložíme na 1-2 týdny do lednice.
Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibulku, přidáme osolené a opepřené kousky masa /necháme zatáhnout/ a citrony a vše podlijme vodou a necháme dusit, dokud není maso měkké . Potom přidáme do jídla olivy-zelené-mohou být pokrájené na kolečka nebo jen rozpůlené, nasekanou petrželku/vaříme už jen opravdu krátce/ a nakonec lehce zahustíme, popř.dosolíme. Jídlo podáváme s hranolkama nebo čerstvou bagetou.
Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibulku, přidáme osolené a opepřené kousky masa /necháme zatáhnout/ a citrony a vše podlijme vodou a necháme dusit, dokud není maso měkké . Potom přidáme do jídla olivy-zelené-mohou být pokrájené na kolečka nebo jen rozpůlené, nasekanou petrželku/vaříme už jen opravdu krátce/ a nakonec lehce zahustíme, popř.dosolíme. Jídlo podáváme s hranolkama nebo čerstvou bagetou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé