(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Jahody v listovém těstě
Potřebné ingredience
300g jahod, 2 mražené pláty listového těsta (nebo klasické,ale budete muset válet placky:-)), 1 žloutek, 100g jahodové marmelády, šťáva z jednoho citronu, cukr moučka na posypání
Vanilkový krém: 300ml mléka, 1 žloutek, 25 g solamylu, vanilkový cukr
Postup přípravy
Plátky těsta nechte rozmrznout, troubu předehřejte na 190°. Jeden plát položte na plech s pečícím papírem. Z druhého plátku vyřízněte vnitřní část tak, aby vznikl asi 1,5cm rámeček. Rámeček na jedné straně potřete žloutkem a natřenou stranou položte na druhý plát těsta. Spodní část hustě propíchejte vidličkou. Vyříznutou část položte znovu doprostřed,aby testo nevyběhlo. Pečeme asi 25 min.
4 lžíce mléka rozmíchejte se škrobem a žloutkem. Zbylé mleko svařte s van.cukrem. Směs se žloutkem metlou vmíchejte do vroucího mléka a za stálého míchání vařte minutu. Nechte vychladnout do vlažna.
Z upečeného těsta nožem odstraňte střední vloženou část, vznikne dutý prostor. Těsto poprašte cukrem a naplnte vanilkovým krémem a uhlaďe. Očištěné jahody poklaďte do krému. V hrnci svařte marmeládu s citronovou šťávou. Ještě horkou marmeládou jahody potřete, zbytkem vyplňte mezery mezi nimi.
Recept vypadá složitě, ale jde to celkem samo.
Přeji dobrou chuť :-))
4 lžíce mléka rozmíchejte se škrobem a žloutkem. Zbylé mleko svařte s van.cukrem. Směs se žloutkem metlou vmíchejte do vroucího mléka a za stálého míchání vařte minutu. Nechte vychladnout do vlažna.
Z upečeného těsta nožem odstraňte střední vloženou část, vznikne dutý prostor. Těsto poprašte cukrem a naplnte vanilkovým krémem a uhlaďe. Očištěné jahody poklaďte do krému. V hrnci svařte marmeládu s citronovou šťávou. Ještě horkou marmeládou jahody potřete, zbytkem vyplňte mezery mezi nimi.
Recept vypadá složitě, ale jde to celkem samo.
Přeji dobrou chuť :-))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé