(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Francouzské jablečné nebo špenátové palačinky
Potřebné ingredience
150g hladké mouky, 2 vejce, 1/4 litru mléka, dvě lžíce oleje, lžičku cukru, špetku soli, 3 jablka
Postup přípravy
OBČAS ZHŘEŠTE PALAČINKOU:o)
Francouzské jablečné palačinky
Ušleháme vejce s cukrem, přidáme postupně mouku, mléko, sůl a olej. Takto připravené těsto necháme stát alespoň půl hodiny. Poté nalijeme naběračkou na pánev těsto a položíme na něj plátky jablka. Opékáme z obou stran.
Špenátové palačinky
Na másle osmahneme nakrájenou cibulku, přidáme sůl a rozmačkaný česnek a pak vložíme zčásti rozmražený špenát. Dusíme několik minut. Směsí natíráme palačinky připravené podle základního receptu, zavineme a podáváme i jako hlavní jídlo.
Palačinky patří od nepaměti k pokrmům, které se podávají jako dezert i jako hlavní jídlo.Co do přípravy jsou velice jednoduché, proto je oceníte zvláště tehdy,kdy doma není nic k snědku. Výsledek závisí především na způsobu zpracování základního těsta, do kterého by měla být použita vždy hladká mouka.Místo bílé pšeničné můžete zkusit třeba tradiční pohankovou.
Francouzské jablečné palačinky
Ušleháme vejce s cukrem, přidáme postupně mouku, mléko, sůl a olej. Takto připravené těsto necháme stát alespoň půl hodiny. Poté nalijeme naběračkou na pánev těsto a položíme na něj plátky jablka. Opékáme z obou stran.
Špenátové palačinky
Na másle osmahneme nakrájenou cibulku, přidáme sůl a rozmačkaný česnek a pak vložíme zčásti rozmražený špenát. Dusíme několik minut. Směsí natíráme palačinky připravené podle základního receptu, zavineme a podáváme i jako hlavní jídlo.
Palačinky patří od nepaměti k pokrmům, které se podávají jako dezert i jako hlavní jídlo.Co do přípravy jsou velice jednoduché, proto je oceníte zvláště tehdy,kdy doma není nic k snědku. Výsledek závisí především na způsobu zpracování základního těsta, do kterého by měla být použita vždy hladká mouka.Místo bílé pšeničné můžete zkusit třeba tradiční pohankovou.
Ušleháme vejce s cukrem, přidáme postupně mouku, mléko, sůl a olej. Takto připravené těsto necháme stát alespoň půl hodiny.
Poté nalijeme naběračkou na pánev těsto a položíme na něj plátky jablka. Opékáme z obou stran.
Zkoušela jsem jednu dělat i s banánem a byla taky moc dobrá:O)
A tady je recept z novin:o)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé