(recept
si oblíbilo 470 návštěvníků)
DLABANEC aneb za málo peněz kupa jídla-VÝBORNÉHO..)))
Potřebné ingredience
500 g mletého masa,500 g kyselého zelí,1 zakysaná smetana ( může být bílý jogurt ),sýr ( já používám tvarůžky,ale odzkoušený mám i eidam,nivu..),2 PL hořčice,1 lahůdkovou cibulku,může být i 1kávová lžička gul.koření,sůl a pepř dle chuti...
Postup přípravy
Především chci upozornit,že se vůbec s tímto jídlem nemazlím!!!! Pokud budete používat tvargle jako já,NESMRDÍ!!!
Vezmu pekáč ( někdy i starou remosku ) a do něj vložím zelí,mleté maso,smetanu,hořčici,sůl,trochu pepře,cibulku,gul.koření a vše řádně promíchám a hezky uhladím..Vložím do trouby a peču na 230 stupňů 20 minut,pak nakrájím tvarůžky ( pokud použijete cihlu,tak nastrouhat ) a pokladu na maso a peču dalších 10 minut,až je krusta..Vytáhnu a dlabem,až se hory zelenají.U nás tohle jí i naše pětiletá dcera a olizuje talíř!!!
Dostala jsem od tchýně hodně červené řepy,tak jsem zkusila změnu...Místo kyselého zelí jsem nastrouhala dvě červené řepy,přistrouhala dvě mrkve a místo zakysané smetany jsem dala šlehačku,vše ostatní nechala jak je a výsledek byl FAMÓZNÍ...)))
Vezmu pekáč ( někdy i starou remosku ) a do něj vložím zelí,mleté maso,smetanu,hořčici,sůl,trochu pepře,cibulku,gul.koření a vše řádně promíchám a hezky uhladím..Vložím do trouby a peču na 230 stupňů 20 minut,pak nakrájím tvarůžky ( pokud použijete cihlu,tak nastrouhat ) a pokladu na maso a peču dalších 10 minut,až je krusta..Vytáhnu a dlabem,až se hory zelenají.U nás tohle jí i naše pětiletá dcera a olizuje talíř!!!
Dostala jsem od tchýně hodně červené řepy,tak jsem zkusila změnu...Místo kyselého zelí jsem nastrouhala dvě červené řepy,přistrouhala dvě mrkve a místo zakysané smetany jsem dala šlehačku,vše ostatní nechala jak je a výsledek byl FAMÓZNÍ...)))
Na talíři...)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
sympatie
(upraveno)
2. 3. 2015, 13:43
Nic ve zlem, kdysi jsem to zkusila, vadila mi kombinace kysaného zelí a zakysané smetany, dala jsem klasickou smetanu, vzniklo něco připosraženého, takže za mě už ne. A komu to chutná, proč ne!
lakiara
(upraveno)
2. 3. 2015, 12:36
Kolikrát už nevím,co bych vařila,jak člověk vaří každý den-tak mám pocit že už vše bylo nedávno..a tak šmejdím na internetu,že vyzkouším něco nového a buď už to u nás zůstane nebo ne.Tak bohužel toto u nás fakt nezůstane.Jak se říká- 100 lidí sto chutí.Mrzelo mne,že jsem vyplácala dobré maso a sýr nivu Omlouvám se,nemyslím to nijak zle.
juannita_2007
(upraveno)
18. 2. 2015, 15:29
Zdravím, tak tuto dobrůtku jsem už dělala někdy v létě, dnes jsem si v záložkách našla tento recept a budu ji dělat o víkendu znovu. Celé rodině chutnala (a to jsou fakt dost zmlsaní, hlavně synátor), takže ji pěkně zopakuju, místo tvarglí jsem dala nivu a dám znovu, k tou šťouchané brambůrky s cibulkou - už se na to těším. Jo, a tehdy jsem ten recept dávala kamarádce, a taky se u nich chytil a získal mňam body, takže - díky za dobrý nápad, už se mi sbíhají sliny.
P.A.V.L.A
(upraveno)
15. 2. 2014, 9:12
CokeLady
(upraveno)
21. 1. 2014, 16:37
Tak jsem asi první, ale u nás tedy bez úspěchu Má to takřka stejnou chuť jako prejt Doufám, že se to aspoň dojí abych to nemusela vyhazovat. Holt 100 lidí, 100 chutí, čekala jsem ve spojení se zakysankou jinou chuť než prejtovou, zvlášť po takových ohlasech.
mikky.h
(upraveno)
15. 2. 2014, 6:56
@CokeLady
Dany, to je mi líto... obhajovat tuto laskominu nebudu, smířím se s tím, že Vám to nejede..přeji hezký den
Ulichova
(upraveno)
21. 1. 2014, 16:26
Nejlepší recept z mletého masa,moc díkyy
novackova
(upraveno)
21. 1. 2014, 11:55
maca.saza
(upraveno)
17. 1. 2014, 22:51
Tak jsem taky vyzkoušela a rovnou z kila sekané a kila zelí + nivu.Bylo to výborné,příteli ani nevadilo,že to jedl 3 dny .
juannita_2007
(upraveno)
18. 2. 2015, 15:30
@maca.saza
Jj, nám z toho kila zbyl kousek, a ten si dali hadi i na studeno, takže fakt pohodové jídlo - žádná práce a výsledek stojí za to. A připomínám, že jsem si rodinku fakt - bohužel - pěkně rozmazlila a rozmlsala.
Martinka V.
(upraveno)
17. 9. 2013, 13:24
Výborný!! Dnes jsme poobědvali a měla jsem velký úspěch! Jen místo tvarůžků jsem dala Nivu. Moc díky za recept, určitě zase udělám
mikky.h
(upraveno)
25. 9. 2013, 15:20
@Martinka V.
Martinko, není za co
mysmilena
(upraveno)
4. 9. 2013, 11:11
Zdravím, chystám se to udělat - jen mám dotaz, to zelí před fouknutím do směsi se proplachuje? Díky...
mikky.h
(upraveno)
16. 9. 2013, 12:41
@mysmilena
Mileno, jsem tu, očividně pozdě..já zelí neproplachuji..
mysmilena
(upraveno)
28. 9. 2013, 11:46
@mikky.h
Ahoj, no já ho taky zatím radši nevařila abych to nez.... díky, plánuju to napatlat příští týden
mikky.h
(upraveno)
1. 10. 2013, 10:01
@mysmilena
Milenko, dáváte tam samý dobrý věci..to se nemůže zkazit
mysmilena
(upraveno)
7. 3. 2014, 21:08
@mikky.h
Tak jsem to už vyzkoušela..... mí pubertální potomci ohrnuli rypáky, tak jsem to zblajzla ...jsem nemohla přecpáním ani dýchat... za mne jednoznačně bašta, tohle můžu jsem zapomněla napsat pochvalnej komentář, tak až dnes...mimochodem, narvala jsem tam nivu i tvargle zároveň, ty pozdější následky...
laskonka333
(upraveno)
27. 10. 2014, 12:24
Abraka dabraka rýchla príprava a ešte rýchlejšie spapané to je dobré čarovanie http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=904178&user=0&order=0&typ=3
kebulka
(upraveno)
9. 4. 2013, 12:40
Téda Míšo,zaujalo mě to na první pohled,ale že to bude tak moc dobrý ...... Dělala jsem s olomouckýma a kousek se slovenskýma korbáčikama kuli malý A to bylo tak neskutečné dobré,že mám boule za ušima.Mladá teda ohrnula nos,ale ona poslední dobou na všechno maso.Takže už to mám uložené v oblíbených a určitě nedělám naposledy
mikky.h
(upraveno)
13. 4. 2013, 16:49
@kebulka
Petruš, téééda moc děkuji
Bylinka1
(upraveno)
29. 3. 2013, 20:05
chucky 1111
(upraveno)
13. 3. 2013, 9:32
Nemám tvarůžky snad to půjde i bez nich
mikky.h
(upraveno)
29. 3. 2013, 15:50
@chucky 1111
Verčo, určitě půjde ( a šlo ), ale tvargle jsou tvargle a tomuto jídlu dávají ten správný šmrnc..
tyleka
(upraveno)
10. 3. 2013, 23:56
Dobrý den, kolik dospěláků se z uvedeného množství nají? Dělala bych k tomu brambory. Je toho dost pro čtyři? K. Týleová
mikky.h
(upraveno)
29. 3. 2013, 15:49
@tyleka
Dobrý den Karolíno, koukám, že jsu s křížkem po funuse.. omlouvám se.. Z tohoto množství se 4 nají určitě, obzlvášť, pokud doděláváte brambory..
venora
(upraveno)
3. 3. 2012, 14:37
vyzerá super, bude u nás zajtra na obed - cviklová - repová verzia
mikky.h
(upraveno)
8. 3. 2012, 11:54
@venora
Tak jste si snad pochutnali
venora
(upraveno)
16. 3. 2012, 14:35
@mikky.h
odpovedám až teraz, naozaj dobré papaníčko, síce nadšená nebola, ale u nej to je stav normálny ... no my s sme si ozaj pochutnali, dík za recept, určite zopakujeme
blesk
(upraveno)
19. 8. 2011, 11:01
vypadá to super...dnes bude k obedu... Vďaka za rýchli recept
Blanik123
(upraveno)
20. 7. 2011, 9:11
Vyzkoušela jsem váš recept a celé rodině chutnalo
NIRI
(upraveno)
10. 7. 2011, 19:45
Míšo,ak to nemělo chybu!!!!!!!!!!!!!!kdyby mě to nebylo blbé tak bych to snědla sama!Bohužel jsem němohla!!!!!!!!!!
mikky.h
(upraveno)
28. 7. 2011, 11:01
@NIRI
Irenko a Blanko..děkuji Vám za komentář..jsem ráda,že chutnalo..
lidare
(upraveno)
9. 6. 2011, 19:18
tak po těch ohlasech co tady jsou asi budu muset vyzkoušet,všechny ingredience máme rádi