(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Marocké hovězí se sušenýma švestkama
Potřebné ingredience
olej1 kg hovězí kližky popř.jiné hovězí jako na guláš,2-3 střední cibule,sůl,pepř,římský kmín /k dostání v Carrefouru apd./,sušené švestky-150-200g,cukr,vejce2ks,čerstvá bageta
Postup přípravy
Na cca 2 lžících oleje necháme zpěnit jemně nakrájené cibule, přidáme cca 1 lžičku římského kmínu, necháme zesklovatět, podlejeme vodou a přidáme maso nakrájené na kousky cca 3*3cm /nebo jak kdo chce/,a vše necháme cca 2 hodiny dusit. Po dovaření by mělo maso zůstat pod šťávičkou a cibule by měla být rozvařená, takže omáčka je lehce zahuštěná, pokud chcete víc, stačí přidat trochu jíšky.
Zvlášť v hrnci uvaříme v hodně oslazené vodě/cca 100g cukru na 0,5 litru vody balení sušených švestek a vaříme cca 20 min.
Zvlášť uvaříme 1-2 vejce natvrdo.
Na velký talíř naservírujeme maso s omáčkou, navrch rozložíme uvařené švestky a dozdobíme čtvrtkama vajec. Jídlo se jí rukou pomocí čerstvé bagety-celá rodina z velkého společného talíře uprostřed stolu....v našich podmínkách můžeme nandat jednotlivé porce na klasické talíře.
Zvlášť v hrnci uvaříme v hodně oslazené vodě/cca 100g cukru na 0,5 litru vody balení sušených švestek a vaříme cca 20 min.
Zvlášť uvaříme 1-2 vejce natvrdo.
Na velký talíř naservírujeme maso s omáčkou, navrch rozložíme uvařené švestky a dozdobíme čtvrtkama vajec. Jídlo se jí rukou pomocí čerstvé bagety-celá rodina z velkého společného talíře uprostřed stolu....v našich podmínkách můžeme nandat jednotlivé porce na klasické talíře.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé