(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Jogurtové řezy s jahodami
Potřebné ingredience
3 bílky,
100 g cukru,
3 žloutky,
55 g solamylu,
40 g polohrubé mouky,
1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva,
125 ml mléka,
špetka soli,
150 g netučného jogurtu,
500 g jahod,
250 g smetany ke šlehání kakao na posypání
Postup přípravy
1. Ušleháme do tuhého sněhu 2 bílky, 2 lžíce vody a 80 g cukru. Vmícháme 2 žloutky, pak 40 g solamylu a mouku s práškem do pečiva. Troubu předehřejeme na 200 °C.
2. Plech zmenšíme pruhem alobalu na polovinu a vyložíme papírem na pečení. Umícháme na něj těsto a pečeme 12-15 min. Sloupneme z papíru. pokapeme citronovou šťávou a rozpůlíme.
3. V mléce rozšleháme 15 g solamylu, 20 g cukru, sůl, citronovou kůru a 1 žloutek a necháme přejit varem. Ušleháme 1 bílek a spolu s jogurtem ho vmícháme do horkého krému. Dáme zchladit.
4. Půlky piškotu potřeme krémem obložíme jahodami a položíme na sebe. Na jahody navršíme šlehačku, uhladíme a necháme vychladit.
2. Plech zmenšíme pruhem alobalu na polovinu a vyložíme papírem na pečení. Umícháme na něj těsto a pečeme 12-15 min. Sloupneme z papíru. pokapeme citronovou šťávou a rozpůlíme.
3. V mléce rozšleháme 15 g solamylu, 20 g cukru, sůl, citronovou kůru a 1 žloutek a necháme přejit varem. Ušleháme 1 bílek a spolu s jogurtem ho vmícháme do horkého krému. Dáme zchladit.
4. Půlky piškotu potřeme krémem obložíme jahodami a položíme na sebe. Na jahody navršíme šlehačku, uhladíme a necháme vychladit.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Vejdzik
(upraveno)
22. 6. 2007, 8:01