(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Perníková bábovka
Potřebné ingredience
5dkg másla, 18 dkg cukru krupice, 1 vejce, 1 lžíce perníkového koření, 1 lžička citronové kůry, 24 dkg polohrubé mouky, 1 kypř. prášek, 1/4 l mléka.
Postup přípravy
Dohladka utřeme máslo s cukrem a vejcem. Přidáme perník. koření a citr. kůru, po troškách přisypáváme mouku s kypř. práškem a přilijeme mléko. Vypracujeme hladké těsto. Polovinou těsta naplníme vymazanou a hrubou moukou vysypanou formu. Do druhé poloviny vmícháme 1 lžíci kakaa a 1 lžíci rumu. Přidáme do formy ke světlému těstu a pečeme v předehřáté troubě. Upečenou bábovku pocukrujeme nebo můžeme po vychladnutí polít čoko polevou a posypat ořechy.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Hnědovláska
(upraveno)
10. 10. 2009, 11:06
Andrejko,jaký cukr dáváte? Děkuji
andi1
(upraveno)
10. 10. 2009, 12:44
@Hnědovláska
Krupici jdu to opravit
Ilonáček
(upraveno)
9. 10. 2009, 19:35
andi1
(upraveno)
10. 10. 2009, 12:44
@Ilonáček
Díky