Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Myslivecké knoflíky

0.0
Myslivecké knoflíky

Potřebné ingredience

350g hladké mouky, 50g moučkového cukru, 3 žloutky, 180g másla, 2 lžíce mléka.
Ořechová hmota: 3 bílky, 200g moučkového cukru, 200g mletých vlašských ořechů

Postup přípravy

Mouku s moučkovým cukrem prosejeme na vál, přidáme žloutky, rozměklé máslo, 2 lžíce mléka a vypracujeme vláčné těsto. Necháme je v chladu chvíli odpočinout. Pak těsto na pomoučeném vále rozválíme na tenký plát a formičkou vykrajujeme kolečka. Přeneseme je na vymazaný plech. Na každé kolečko lžičkou naneseme kupičku ořechové hmoty a ozdobíme půlkou ořechového jádra. Upečeme je v mírně vyhřáté troubě.
Ořechová hmota. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme do něj polovinu cukru a znovu ušleháme. Pak vmícháme zbývající cukr a mleté ořechy.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

b.l.a.n.k.a. 4. 12. 2007, 12:00
Dobrý den Jani, tak je mám právě v troubě, jsem na ně zvědavá - jen mi nevyšel ten krém na všechno těsto, kolikpak tam toho tak dáváte? Dělala jsem malá kolečka a dávala krém na špici lžičky :o( A nevyšlo
bububububu 4. 12. 2007, 12:08
@b.l.a.n.k.a. Blani já už si to moc nepamatuju. Dělala jsem je před rokem poprvé. Tak zkuste zbytek upéct a slepit marmeládou a nebo přidělat ještě sníh a udělat další :'( (L)
leni0323 17. 6. 2007, 18:43
Jani, taky je mám v rodinných i s fotečkou, jsou vynikající, akorát já ty kolečka nechám napůl upéct a pak teprve dávám ořechový sníh a ořechy, je to více práce, ale jsou skvěléééééééééééé |:o) |:o) |:o) |:o) takže doporučuji tento receptík |:o) (D)
bububububu 17. 6. 2007, 18:49
@leni0323 Tak to musím jen potvrdit, že jsou fakt moc dobré. (L)Nemohla jsem se při jejich konzumaci zastavit. (PL)Ale já to dělala přesně podle receptu. Nerada se s něčím piplám, tak že šup šup a je to hotovo!!! |:o) Jana (X)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie