Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Výborná buchta s jablkovým rosolem

0.0
Výborná buchta s jablkovým rosolem

Potřebné ingredience

na těsto: 3 vejce, 25dkg cukru, 10 lžic oleje, 40 dkg pol. mouky, 1 kypřící prášek, 3 dcl perlivé vody ( dala jsem obyč. vodu)
na rosol: 1/2 l jablečného moštu nebo džusu můžeme naředit trochu vodou, 2 vanilkové pudinky, 3 větší jablka, cukr dle chuti a kyselosti jablek( nedávala jsem vůbec)

Postup přípravy

Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny, přidáme olej, pak mouku s kypř. práškem a nakonec vodu. Nalijeme na vyšší plech a upečeme. V době pečení si z moštu a pudinkových prášků uvaříme hustý pudink do kterého na konci vaření zamícháme nastrouhaná jablka, ochutnáme a podle chuti můžeme přidat cukr. Natřeme na upečenou teplou buchtu a necháme pořádně vychladit. Je to opravdu moc dobré, takové lehké a buchta není suchá, ale krásně nadýchaná. Možná by se hodilo ještě ozdobit šlehačkou...

...

...

..

...

...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

adalka 29. 8. 2010, 18:59
Dnes jsem pekla a celá rodina se olizovala :-)a to ti moji dva raraši,jen tak něco nesní. Buchta je fakt skvělá (Y),zařazuji do našich oblíbených. (F)
Ilonáček 9. 10. 2009, 19:36
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie