(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Výborná buchta s jablkovým rosolem
Potřebné ingredience
na těsto: 3 vejce, 25dkg cukru, 10 lžic oleje, 40 dkg pol. mouky, 1 kypřící prášek, 3 dcl perlivé vody ( dala jsem obyč. vodu)
na rosol: 1/2 l jablečného moštu nebo džusu můžeme naředit trochu vodou, 2 vanilkové pudinky, 3 větší jablka, cukr dle chuti a kyselosti jablek( nedávala jsem vůbec)
Postup přípravy
Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny, přidáme olej, pak mouku s kypř. práškem a nakonec vodu. Nalijeme na vyšší plech a upečeme. V době pečení si z moštu a pudinkových prášků uvaříme hustý pudink do kterého na konci vaření zamícháme nastrouhaná jablka, ochutnáme a podle chuti můžeme přidat cukr. Natřeme na upečenou teplou buchtu a necháme pořádně vychladit. Je to opravdu moc dobré, takové lehké a buchta není suchá, ale krásně nadýchaná. Možná by se hodilo ještě ozdobit šlehačkou...
...
...
..
...
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
adalka
(upraveno)
29. 8. 2010, 18:59
Dnes jsem pekla a celá rodina se olizovala a to ti moji dva raraši,jen tak něco nesní. Buchta je fakt skvělá ,zařazuji do našich oblíbených.
Ilonáček
(upraveno)
9. 10. 2009, 19:36