(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Kandovaná pomerančová kůra

Potřebné ingredience
Pomerančová kůra, 1 l vody, 1kg cukru,1 káv.lžička kyseliny citronové
Postup přípravy
Kůru z pomeranče dáme do nádoby s vodou a každý den vodu měníme.Asi 3-4 dny.Tím se kůra zbaví hořkosti.Potom svaříme vodu s cukrem a kys.citronovou.Do vařícího nálevu dáme na proužky nakrájenou kůru.Každý den zahříváme k bodu varu.Nevaříme.Asi 3-4 dny až je kůra sklovitá.Uchováváme v lednici v nádobě zalitou nálevem.
Používáme na zdobení pohárů,zákusků atd.
Příprava je sice zdlouhavá,ale výsledek stojí za to.
Používáme na zdobení pohárů,zákusků atd.
Příprava je sice zdlouhavá,ale výsledek stojí za to.

kůra namočená ve vodě

zatížíme,aby byla ponořená

nakrájená a zalitá nálevem

krájím tímto vlnkovaným nožem

je hotovo,musí být sklovitá

můžeme použít na zdobení
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé