(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Výborné francouzské palačinky
Potřebné ingredience
1 litr mléka, 5 vajec, 0,5 kg hladká mouka, citrónová kůra, špetka soli
Postup přípravy
mléko nalejeme do vyší nádoby (já používám hrnec), přidáme citrónovou kůru aspoň ze dvou citrónů, 5 žloutků, bílky dáme zvlášť z těch budeme šlehat sníh.
Do mléka přidáme 0,5 kg mouky a dobře rozmícháme (používám el.šlehač)
do bílků přidáme špetku soli a vyšleháme tuhý sníh, který opatrně zamícháme do mléka s moukou - je lepší zamíchat pouze vařečkou.
Rozpálíme si teflonouvou pánev a začneme dělat slaboučké palačinky, které dle chuti ozdobíme jak kdo mám rád.
Já dělám krém ze dvou kysaných smetan,2 tvarohů, jedné šlehačky, citrónové kůry a vanilkových cukrů, který vyšlehám šlehačem. Ten namažu na palačinku a přidám čerstvé ovoce.
Josu FAKT mňamózní, vypadají sice pracně, ale není tomu tak.
Do mléka přidáme 0,5 kg mouky a dobře rozmícháme (používám el.šlehač)
do bílků přidáme špetku soli a vyšleháme tuhý sníh, který opatrně zamícháme do mléka s moukou - je lepší zamíchat pouze vařečkou.
Rozpálíme si teflonouvou pánev a začneme dělat slaboučké palačinky, které dle chuti ozdobíme jak kdo mám rád.
Já dělám krém ze dvou kysaných smetan,2 tvarohů, jedné šlehačky, citrónové kůry a vanilkových cukrů, který vyšlehám šlehačem. Ten namažu na palačinku a přidám čerstvé ovoce.
Josu FAKT mňamózní, vypadají sice pracně, ale není tomu tak.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ladunky
(upraveno)
1. 2. 2012, 18:41
NAPROSTO FAMÓÓÓZNÍ ZÁLEŽITOST.JEMNÉ,NADÝCHANÉ...JE JICH HODNĚ. JNÉ UŽ NEBUDU NIKDY DĚLAT... JEN TYHLE. DÍKY ZA SKVĚLÝ NÁPADÍČEK,RECEPTÍČEK LADUNKY A KLUCI
Lucitta
(upraveno)
13. 11. 2009, 15:11
4545
(upraveno)
30. 10. 2009, 11:35
téda podle toho co píšete musí být mnamozní hned bych si dala pa pa Zuzka
Ilonáček
(upraveno)
9. 10. 2009, 13:53