(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Trošku obměněné klasicky pečené kuřátko
Potřebné ingredience
Buď naporcované kuře nebo jen kuřecí stehna (ta používám já), sůl, sladká paprika, máslo, voda na podlití.
Dochucovadla na sosík /viz níže/.
Postup přípravy
Jen jsem tak trošku experimentovala a výsledkem bylo toto pečené kuřátko s móóóc dobrým sosíkem. Všichni se doma olizovali až za ušima :-). Třeba zachutná i vám a tak vám tady napíšu můj recept.
Kuřecí stehna jsem pekla tím nejjednodušším a pro nás i nejchutnějším způsobem.... Takže maso jsem jen nasolila, posypala sladkou paprikou, přidala tenké plátky másla, podlila vodou a dala péct. Při pečení jsem ho sem tam přelila šťávou, aby maso nebylo suché. Po upečení jsem vytáhla stehna z výpeku ven a uchovávala je v teple. Šťávu jsem slila do kastolku, dala na sporák a zahřála. Rozmíchala jsem si trošku Solamylu ve vodě a šťávu tím zahustila na požadovanou hustotu i množství. Dochutila jsem ji zeleninovým masoxem Natural /je bez glutamanu/, přidala malinko worčestru, sušený libeček a vmíchala do šťávy jednu lžíci medu. Med udělal velmi dobrou, lehce nasládlou chuť. Šťáva byla vynikající.
Ke kuřátku jsem dělala rýži a rajčatový salát a obídek opravdu neměl chybu !!!
Kuřecí stehna jsem pekla tím nejjednodušším a pro nás i nejchutnějším způsobem.... Takže maso jsem jen nasolila, posypala sladkou paprikou, přidala tenké plátky másla, podlila vodou a dala péct. Při pečení jsem ho sem tam přelila šťávou, aby maso nebylo suché. Po upečení jsem vytáhla stehna z výpeku ven a uchovávala je v teple. Šťávu jsem slila do kastolku, dala na sporák a zahřála. Rozmíchala jsem si trošku Solamylu ve vodě a šťávu tím zahustila na požadovanou hustotu i množství. Dochutila jsem ji zeleninovým masoxem Natural /je bez glutamanu/, přidala malinko worčestru, sušený libeček a vmíchala do šťávy jednu lžíci medu. Med udělal velmi dobrou, lehce nasládlou chuť. Šťáva byla vynikající.
Ke kuřátku jsem dělala rýži a rajčatový salát a obídek opravdu neměl chybu !!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
zidja
(upraveno)
9. 10. 2009, 0:57
to zní výborně, určitě vyzkouším...