(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Jahodové rychlé řezy
Potřebné ingredience
Suroviny :
4 vejce
150 g moučkového cukru
50 ml oleje
100 ml horké vody
200 g polohrubé mouky
½ prášku do pečiva
Krém:
500 g jahod (zmražených)
1 ½ pudinkového prášku (jahodového)
250 g másla
150 g moučkového cukru.
Čokoládová poleva, nebo kokos.
Postup přípravy
Pracovní postup:
Nejdříve si necháme mírně rozmrazit jahody a také si do misky, ve které budeme dělat krém, nakrájíme máslo a necháme ho změknout.
Dále se věnujeme přípravě piškotového těsta. Celá vejce s cukrem, olejem a horkou vodou ušleháme. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a těsto rozetřeme na plech, který jsme vymazali tukem a vysypali hrubou moukou. Upečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova a necháme vychladnout.
Mírně rozmražené jahody umixujeme, v několika lžících vody rozmícháme pudinkový prášek, vlijeme k rozmixovaným jahodám a uvaříme hustou pudinkovou kaši. Necháme zchladnout. Zatím si ušleháme máslo s cukrem a přidáme vlahou jahodovou kaši. Společně ušleháme do hladkého krému a natřeme na piškotový plát. Povrch polijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout.( Můžeme jen nastrouhat hořkou čokoládu a nebo posypat kokosem.) Před podáváním krájíme na řezy.
Krém stačí i menší množství já dělám z 3/4 dávky. Máslo někdy nahradím zakysanou smetanou.
Nejdříve si necháme mírně rozmrazit jahody a také si do misky, ve které budeme dělat krém, nakrájíme máslo a necháme ho změknout.
Dále se věnujeme přípravě piškotového těsta. Celá vejce s cukrem, olejem a horkou vodou ušleháme. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a těsto rozetřeme na plech, který jsme vymazali tukem a vysypali hrubou moukou. Upečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova a necháme vychladnout.
Mírně rozmražené jahody umixujeme, v několika lžících vody rozmícháme pudinkový prášek, vlijeme k rozmixovaným jahodám a uvaříme hustou pudinkovou kaši. Necháme zchladnout. Zatím si ušleháme máslo s cukrem a přidáme vlahou jahodovou kaši. Společně ušleháme do hladkého krému a natřeme na piškotový plát. Povrch polijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout.( Můžeme jen nastrouhat hořkou čokoládu a nebo posypat kokosem.) Před podáváním krájíme na řezy.
Krém stačí i menší množství já dělám z 3/4 dávky. Máslo někdy nahradím zakysanou smetanou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
nelinka.micinka
(upraveno)
28. 10. 2009, 20:10
Marcelko Zkusila sem a je to fakt mňamka Děkuji za skvělý receptík Květa a
syrovatka
(upraveno)
24. 6. 2007, 19:06
Moooooc dobré a přitom lehoučké jako facka. Normálně krémy dělat nechci, ale tohle je fakt super a chutná to trochu jako naše mládí Táboráček vzpomínáte? Radka