(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Bramborové špízy s paprikovovou směsí aneb oběd Co dům narychlo dal
Potřebné ingredience
Na špízy: 1 kostka marinovaného a 1 kostka uzeného tofu( pro milovníky salámu nebo párků - použijte klidně masíčko:-)) cca 12 brambor do poloměkka předvařených,1 velký kelímek zakysané smetany,1 lžíce plnotučné hořčice,6-8 lžic tatarky,sůl,špejle
Na směs: 4 velké papriky,3 větší cibule,1/2 sáčku sojového granulátu od Bonavita,Gyros koření či jiné podle chuti sůl
Postup přípravy
Předvařené brambory nakrájíme na silná kolečka,tofu nebo salám nakrájíme na silnější kostky.Bramborová kolečka pak napichujeme společně s tofu či salámem na špejle a postupně je vkládáme do pekáče a osolíme je.Do zakysané smetany zamícháme hořčici a tatarku,osolíme,promícháme,podle potřeby naředíme mlékem nebo smetanou a poté nalijeme na špízy.Vložíme do vyhřáté trouby a pod pokličkou pečeme až do změknutí brambor. Když se špízy pečou,připravíme si směs.
Na kostičky pokrájené cibule orestujeme,přisypeme k nim na nudličky nakrájené papriky,zalijeme trošičkou vody,osolíme a okořeníme Gyros či jiným kořením a pod pokličkou na mírném ohni dusíme.Když je paprika změklá do"lupava",přisypeme do hrnce i uvařený a scezený sojový granulát,promícháme a necháme už jen chviličku společně povařit.
Servírujeme společně na talíři,ale i samostatně s jinou přílohou.
Chutná i masařům.-)
Na kostičky pokrájené cibule orestujeme,přisypeme k nim na nudličky nakrájené papriky,zalijeme trošičkou vody,osolíme a okořeníme Gyros či jiným kořením a pod pokličkou na mírném ohni dusíme.Když je paprika změklá do"lupava",přisypeme do hrnce i uvařený a scezený sojový granulát,promícháme a necháme už jen chviličku společně povařit.
Servírujeme společně na talíři,ale i samostatně s jinou přílohou.
Chutná i masařům.-)
Na špejle napichujeme střídavě brambory a salám či tofu...
...zalijeme "omáčkou" ze zakysané smetany a upečeme....
...cibuli s paprikou společně podusíme....
...a přisypeme uvařený sojový granulát...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé