(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Tatrankové řezy
Potřebné ingredience
350 g polohrubé mouky, 3 tatranky nebo horalky (podle toho jakou příchuť použijete, tak to bude chutnat), 1 prdopeč, 4 vejce, 200 g krupicového cukru, 1 Hera nebo Lira, 300 ml mléka
Postup přípravy
Heru/Liru s cukrem a žloutky vyšleháme do pěny. Střídavě přidáváme mouku smíchanou s prdopečem a nastrouhanými tatrankami. Nakonec vmícháme mléko a tuhý sníh z bílků. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 20 - 25 minut (platí pro horkovzdušnou troubu). Po vychladnutí pocukrujeme nebo polijeme čokoládou.
Jedna technická: tatranky mi vůbec nešly nastrouhat, pořád se lámaly na jednotlivé oplatky, tak jsem to hodila do chopperu a bylo to na jedno zapnutí (jeden drobek jako druhý :)
Na klasický velký plech je buchta vysoká něco do 2 cm, takže pokud chcete vyšší, musíte mít menší plech.
Jedna technická: tatranky mi vůbec nešly nastrouhat, pořád se lámaly na jednotlivé oplatky, tak jsem to hodila do chopperu a bylo to na jedno zapnutí (jeden drobek jako druhý :)
Na klasický velký plech je buchta vysoká něco do 2 cm, takže pokud chcete vyšší, musíte mít menší plech.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
9. 10. 2009, 20:39