(recept
si oblíbilo 510 návštěvníků)
Egyptské brambory
Potřebné ingredience
1 kg brambor
500 g mletého masa
2 čl oleje
200 ml rajské šťávy nebo 1 malý rajský protlak
2 velké cibule
sůl, pepř
Postup přípravy
Oloupané brambory pokrájíme na tenká kolečka a naukládáme jednu vrstvu do pekáče vymazaného lžičkou oleje. Osolíme, opepříme, na brambory rovnoměrně poklademe maso a zasypeme cibulí nakrájenou na půlkolečka, opět posolit, popepřit, nahoru přijde zbytek brambor. Zalijeme rajčatovou šťávou nebo protlakem rozmíchaným ve vodě, opět posolit, nahoře lehce pokapat olejem a šup do trouby, pečeme cca hodinu přikryté při 200°C a ještě asi půl hodinky odkryté, než brambory na povrchu zrůžoví...dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kjita
(upraveno)
9. 6. 2019, 7:58
Výborné. Přidávám ještě nahrubo nastrouhanou cuketu.
jananovazak
(upraveno)
22. 8. 2015, 0:50
gabikaKa
(upraveno)
23. 11. 2014, 12:59
Vynikajúce! Dnes sme mali na obed. Pridala som ešte cesnak a oregano. Ďakujem za výborný recept. Gabi
peggybundova
(upraveno)
23. 11. 2014, 14:14
@gabikaKa
Tak to mě těší, my jsme je měli včera
marcelka1976
(upraveno)
27. 11. 2013, 4:59
vynikající.Jednoduchý a rychlý recept a chuťově luxusní.Udělala jsem k brambůrkám rajský salát a všichni jsme se oblizovali .
peggybundova
(upraveno)
23. 11. 2014, 14:14
@marcelka1976
To jsem ráda
nese v lese
(upraveno)
25. 11. 2013, 9:02
Táni, vůbec nevím co od vás vařit nebo péct dřív - jedna dobrota za druhou, dneska budu dělat tyhle brambůrky. Jste šikulka a díky za recepty.
peggybundova
(upraveno)
25. 11. 2013, 14:45
@nese v lese
Tak to mě moc těší, děkuji!
Vera N
(upraveno)
3. 11. 2013, 10:41
magsan
(upraveno)
30. 9. 2013, 20:10
Dělám podobně, ale bez protlaku a zalévám to vejci rozkvedlanými v mléce
peggybundova
(upraveno)
1. 10. 2013, 9:19
@magsan
Jj, taky dělám takto zapékané brambory...to už je ale úplně jiné jídlo
ladamuri
(upraveno)
30. 9. 2013, 19:47
ASI TO BUDE TÍM ,ŽE TO SOU Z EGYPTA ,TAM UŽ NENÍ NIC DOBRÉHO
peggybundova
(upraveno)
1. 10. 2013, 9:20
@ladamuri
A anglická slanina je z Anglie, že?
mysmilena
(upraveno)
30. 9. 2013, 20:41
Tak u nás dnes k večeři propadák nikomu to nechutná, nevím, kde děláme chybu
peggybundova
(upraveno)
1. 10. 2013, 9:18
@mysmilena
To já taky nevím možná nikde...sto lidí-sto chutí
marky18
(upraveno)
4. 7. 2013, 0:54
Díky za tip.
laskonka333
(upraveno)
4. 7. 2013, 0:20
kristyte
(upraveno)
26. 6. 2013, 18:21
Marymary
(upraveno)
13. 5. 2013, 17:00
Výborné, jednoduché,robila som už viackrát, ďakujem za recept
peggybundova
(upraveno)
14. 5. 2013, 15:09
@Marymary
To mě těší děkuji
zdee
(upraveno)
17. 4. 2013, 19:26
tak já nevím kde se stala chyba, ale nějak to nedopadlo, při dodržení receptu mě v tom zůstalo nějak moc tekutiny, která se nevypekla, i chuťově dost zvláštní, nakyslé
peggybundova
(upraveno)
18. 4. 2013, 8:30
@zdee
Tak to také nevím my to máme vždy ňam jinak nakyslé to být má, na to tam je ta rajská šťáva
Lucianka
(upraveno)
26. 3. 2013, 16:45
Dobrý den, Táňo, pro upřesnění - brambory dáváte syrové na kolečka - nebo je předem krátce povaříte?? Chystám se na vyzkoušení díky. Lucie
peggybundova
(upraveno)
26. 3. 2013, 19:20
@Lucianka
Lucko dávám syrové. Předvařit jsem zkoušela, ale není to potom tak dobré
čučinek
(upraveno)
24. 3. 2013, 14:59
Dnes jsem je dělala k obědu a moc jsme si pochutnali budeme dělat často všem doporučuji vyzkoušet děkuji za bezva recept Andrea
peggybundova
(upraveno)
26. 3. 2013, 15:05
@čučinek
To jsem ráda, děkuji za zprávu!
Smaiilicek
(upraveno)
19. 3. 2013, 14:11
Protlak jsem smíchala se smetanou a ještě nahoru dala nastrouhaný sýr a je to opravdu dobrota.... Rychlá a jednoduchá večeře. Díky za tip.
peggybundova
(upraveno)
20. 3. 2013, 8:12
@Smaiilicek
Super
KattyV
(upraveno)
24. 2. 2013, 17:24
Táňo, děkuji za skvělý recept. Já jsem si ho tedy trochu pozměnila - dala jsem tam krůtí maso a pak zalila smetanou. Je to výborná pochoutka. Všichni všechno snědli.
peggybundova
(upraveno)
25. 2. 2013, 11:48
@KattyV
Tak to jsem moc ráda
Mikrah
(upraveno)
21. 2. 2013, 9:09
to vypadá dobře
monke
(upraveno)
5. 12. 2012, 20:01
vynikající...rychle zmizely