(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
VEPŘOVÉ NA SMETANĚ
Potřebné ingredience
500 g vepřové plece, 2 cibule, 2 lžíce sádla, sušené nebo mražené houby-hřiby,sůl, pepř, drcený kmín, podravka, smetana, hladká mouka, voda
Postup přípravy
Maso si nakrájíme na kostky, odblaníme a odřežeme tuk, pokud je maso více prorostlé. Rozpustíme sádlo, přidáme neosolené kostky masa, nahrubo nakrájenou cibuli a maso necháme zatáhnout. Přidáme drcený kmín, sůl, pepř, podravku. Houby si provaříme v 0,5 l vody ve vedlejším hrnci, a uvaříme z nich pravý houbový vývar (žádné náhražky jako bujony!!!). K masu přilijeme 1l vody a pod pokličkou dusíme doměkka, cca 55-65 min. Až je maso měkké a voda skoro vydušená, naleme houbový vývar s houbami k masu a na min. ohni chvíli provaříme. Pak přidáme 250ml smetany na vaření s rozmýchanými 2 lžícemi hladké mouky a provaříme cca 5-10 min. zahustíme tak, aby to nebylo ani husté, ani řídké, prostě tak akorát :-) Dobrou chuť
Příloha :::brambor,hoskoví knedlík...
Příloha :::brambor,hoskoví knedlík...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
nekup to
(upraveno)
15. 1. 2011, 12:35
Vynikají, právě obědváme a všichni jemon mlaskají. Díky za recept, určitě se k němu budeme vracet Dáša
andri78
(upraveno)
9. 10. 2009, 14:27
Vlasti, můžu tam dát žampiony, když nemám jiné houby?
Vlasta33
(upraveno)
10. 10. 2009, 20:30
@andri78
Ahojky určitě ano.tím se nic neskazí..
tomulinecek
(upraveno)
5. 10. 2009, 15:51