(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Pracny + bezlepková verze
Potřebné ingredience
320g hladké mouky (u bezlepkové diety 100g směsi na bezl. chléb, 150 g směsi na bezl.pečivo, 70 g mouky Mantler), 280 g másla nebo hery, 200 g cukru moučky, 140 g mletých mandlí (osobně je mám raději než ořechy)3 lžíce hořkého kakaa na vaření, 1 kávová lžička mleté skořice.
Postup přípravy
Zpracujeme tmavé těsto, které necháme cca hodinu odpočinout v igelitu v lednici.
Formičky na pracny plníme asi do 1/3, ukládáme na plech a pečeme při cca 150°C asi 10 minut (dle velikosti forniček). Vyklopíme, můžeme znovu naplnit a péct. Upečené je ukládám do krabice vyložené ubrousky, v cukru obaluji až těsně před svátky.
Doba k rozležení cca týden.
U bezlepkových opatrně s tvary jako jsou rybky apod - lepší jsou jednolité tvary bez záhybů (na rybce ocas apod). - jsou křehčí než klasické lepkové a rády se lámou. Použovala jsem proto nejčastěji plnější tvary - mušle, květiny, kočky, psy, zajíčky apod.
Formičky na pracny plníme asi do 1/3, ukládáme na plech a pečeme při cca 150°C asi 10 minut (dle velikosti forniček). Vyklopíme, můžeme znovu naplnit a péct. Upečené je ukládám do krabice vyložené ubrousky, v cukru obaluji až těsně před svátky.
Doba k rozležení cca týden.
U bezlepkových opatrně s tvary jako jsou rybky apod - lepší jsou jednolité tvary bez záhybů (na rybce ocas apod). - jsou křehčí než klasické lepkové a rády se lámou. Použovala jsem proto nejčastěji plnější tvary - mušle, květiny, kočky, psy, zajíčky apod.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé