(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Domácí tláča -)
Potřebné ingredience
2 kg vařeného libového masa (z plece, krkovice, kolen), 2 kg vařeného tučného masa (z hlavy, laloku), vepřové nožičky, 500 g vepřového srdce a jazyka, 500 g vařené kůže (získané při stahování sádla), asi 1/2 l nemastného vývaru, popřípadě kousek syrových a vařených jater, 10 g mletého pepře, 3 g mletého nového koření, asi 30 g česneku, 50 g syrové cibule, špetka majoránky, asi 80 g soli
Postup přípravy
Maso uvaříme tak, aby zůstalo poněkud tužší, játra uvaříme do měkka, kůže a nožičky hodně doměkka. Maso vykostíme a necháme vychladnout, maso z hlavy zbavíme ušních chrupavek, vše nakrájíme na kostky o hraně 1 až 2 cm, vařená játra na menší kostičky. Maso z nožiček, kůži a syrová játra umeleme, vložíme do velké mísy, zalijeme odmaštěným vývarem, ve kterém jsme rozmíchali koření s trochou soli a dobře promícháme. Směs plníme do pečlivě vypraného žaludku a papírových obalů, dobře zavážeme, vložíme do vařící polévky nebo vody, přivedeme k varu a propíchneme jehlou (tím je zbavíme vzduchu). Teplotu snížíme na 90°C a vaříme 2 až 2 1/2 hodiny. Uvařenou tlačenku vložíme do studené vody, opláchneme, položíme na vál, téměř vychladlé obrátíme, zatížíme prkénkem a necháme zcela vychladnout
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Danyla
(upraveno)
9. 10. 2009, 22:34
Samé libové masinko. nááádhera hned bych si dala. Daniela
nahlásit
jazavka
(upraveno)
4. 10. 2009, 15:02
...mnam...
nahlásit