Kuře po lesácku
Potřebné ingredience
1,25kg kuřete(celé kuře,čtvrtky nebo stehýnka),2 lžíce rostliného tuku,10dkg ang.slaniny,1 sklenice sterilované zeleniny(Kunovjanka,Moravanka)
MARINÁDA:3 lžíce rybízové marmelády,2 lžičky hořčice,1 lžička krem.hořčice,1 lžička worchestru,1 lžička mleté sladké papriky,1 lžička soli,1/2 lžičky kari,1/4 lžičky pepře
Postup přípravy
Porce kuřete potřeme marinádou a necháme uležet.
Porce vložíme do tukem vymazaného pekáče,posypeme pokrájenou slaninou,sterilovanou zeleninou bez nálevu,podlijeme vodou a pečeme pod poklicí ve vyhřáté troubě doměka.
Během pečení podléváme vodou.
Dopékáme bez poklice.
Jako přílohu podáváme brambory.
Dobrou chuť
Porce vložíme do tukem vymazaného pekáče,posypeme pokrájenou slaninou,sterilovanou zeleninou bez nálevu,podlijeme vodou a pečeme pod poklicí ve vyhřáté troubě doměka.
Během pečení podléváme vodou.
Dopékáme bez poklice.
Jako přílohu podáváme brambory.
Dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé