(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Buchta Blbec
Potřebné ingredience
Myslím, že přísady do téhle buchtičky má doma snad každá z nás. Takže co je potřeba:
380 g polohrubé mouky, 250 g cukru, vanilkový cukr, 1/2 prdopeč, 4 celá vejce, 1dcl oleje, 1 celá zavařenina jakéhokoliv ovoce, možnost i kombinace, prostě kdo co má rád
Postup přípravy
Zavařeninu slijeme, ovoce se nakrájí podle libosti, kdo má rád větší kousky může nechat větší, kdo menší nakrájí menší. Celá vejce se dají šlehat s vanilkovým a moučkovým cukrem, potom se přidá olej, mouka smíchaná s prdopečeme a voda ze zavařeniny (bez ovoce). Těsto se nalije na vysypaný plech a nahoru se naskládá ovoce a dáme péct. Buchta je díky zavařenině vláčná a není vůbec suchá. Na fotečce mám s broskvema a mandarinkama. Dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
keltka
(upraveno)
14. 6. 2007, 16:41
tuhle buchtu také dělávám,je krásně vláčná!!