(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Medový závin - povidlový a jablečný
Potřebné ingredience
Těsto: 200 g hladké mouky, 200 g celozrnné žitné mouky, 3 vejce, 3 lžíce tekutého medu, 60 g rozpuštěného másla, 100 g cukru moučka, necelá lžíce sody, lžíce skořice, špetka vanilky, mletý hřebíček * Povidlová náplň: povidla, rum, skořice, nasekané vlašské ořechy * Jablečná náplň: nastrouhaná jablka, skořice, rozinky namočené v rumu, vlašské ořechy, nastrouhaný perník
Postup přípravy
Metličkou vyšleháme vejce, med, cukr a rozpuštěné máslo. Přidáme prosátou mouku, sodu a koření. Vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme přes noc v ledničce.
Těsto rozdělíme na 2 díly. První díl vyválíme na potravinářské fólii (pracovní desku zvlhčíme kapkou vody, aby nám fólie držela na desce), potřeme povidly smíchanými se lžící rumu a skořicí, posypeme nasekanými ořechy, stočíme a pomocí fólie přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Druhý díl těsta vyválíme stejným způsobem, posypeme nastrouhaným perníkem, poklademe jablky, rozinkami, ořechy a posypeme skořicí. Stočíme a přeneseme na plech. Oba záviny potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 45 minut.
Těsto rozdělíme na 2 díly. První díl vyválíme na potravinářské fólii (pracovní desku zvlhčíme kapkou vody, aby nám fólie držela na desce), potřeme povidly smíchanými se lžící rumu a skořicí, posypeme nasekanými ořechy, stočíme a pomocí fólie přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Druhý díl těsta vyválíme stejným způsobem, posypeme nastrouhaným perníkem, poklademe jablky, rozinkami, ořechy a posypeme skořicí. Stočíme a přeneseme na plech. Oba záviny potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 45 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
4. 10. 2009, 21:21
lenavackova
(upraveno)
3. 10. 2009, 13:30
Mňam,úplně cítím Vánoce