(recept
si oblíbilo 41 návštěvníků)
Perfektní hovězí na cibulovo-hořtičné omáčce
Potřebné ingredience
cca 800g hovězího zadního nebo roštěnou, co máte rádi (lze samozřejmě i z vepřového a jiného masíčka), 4 velké cibule, 4 stroužky česneku, 6 lžič polotučné hořtice, sůl, mletý pepř, provensálské bylinky, 3 bobkové listy, hladká mouka, olej, masox
Postup přípravy
Hovězí plátky si lehce naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Zprudka orestujeme na oleji z obou stran a vytáhneme maso bokem. Na tomto výpeku orestujeme cibuli a česnek - já dávám na osminky cibulku, máme rádi takové kusky. Klidně můžete nakrájet cibulku na drobno. Orestujeme do sklovata, zaprášíme moukou - zarestujeme do hnědé barvičky - ale pozor, aby jste nepřipálili..
Zalijeme studenou vodou a rozmícháme metličkou, přivedeme k varu a vložíme do této omáčky zpátky maso. V této fázi přidáme hořtici (čim víc tim líp :-)), proven.bylinky, bobkový list, dochutím popř.soli,pepřem a masoxem
Dusíme maso do měkka. Podáváme s čímkoliv. my měli s bramborovým knedlíkem a druhý den s rýží. Hodí se k tomu cokoliv.
Na cibuli a hořtici nešetřete. Omáčka je výborná a zase něco nového pro ty naše mlsné jazýčky.
Dobrou chuť!!!
Zalijeme studenou vodou a rozmícháme metličkou, přivedeme k varu a vložíme do této omáčky zpátky maso. V této fázi přidáme hořtici (čim víc tim líp :-)), proven.bylinky, bobkový list, dochutím popř.soli,pepřem a masoxem
Dusíme maso do měkka. Podáváme s čímkoliv. my měli s bramborovým knedlíkem a druhý den s rýží. Hodí se k tomu cokoliv.
Na cibuli a hořtici nešetřete. Omáčka je výborná a zase něco nového pro ty naše mlsné jazýčky.
Dobrou chuť!!!
orestované masíčko
orestujeme cibulku a česnek - vidíte my máme rádi cibuli na velké kousky, ale nemusí být, záleží na vás...
zaprášíme moukou
přivedeme omáčku k varu
vložíme maso a koření a dusíme do měkka
Dobrou chuť!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
karolína
(upraveno)
25. 10. 2009, 13:47
Dobrý den Blanko, dnes obědváme tuhle Vaši dobrotu a všem moc chutná děkuji za inspiraci, provensálské koření dá jídlu úplně jinou chuť díky Karolína + kluci
Dermajetics
(upraveno)
25. 10. 2009, 16:43
@karolína
Paní Karolíno děkuji Já jsem taky ráda, že jsem pro svou kuchyň našla kouzlo provensálského koření, mám ho mco ráda. Přeji hezký den
Daanny
(upraveno)
9. 10. 2009, 14:48
Tak jsem vyzkoušela a je to děkuji za inspiraci
Dermajetics
(upraveno)
9. 10. 2009, 16:15
@Daanny
Paní Dano děkuji jsem ráda že chutnalo, a přeji krásné podzimní dny
palfi
(upraveno)
3. 10. 2009, 12:34
Mňam , jsme omáčkoví , určitě vyzkouším
Dermajetics
(upraveno)
3. 10. 2009, 19:32
@palfi
Vlaďko dejte pak vědět jak to dopadlo