(recept
si oblíbilo 43 návštěvníků)
Hodonínské perníčky-netvrdnou!!!!
Potřebné ingredience
5dkg másla,15dkg cukru,1vejce,3lžíce medu,3lžíce mléka,1a půl lžičky perníkového koření,1žička sody a 40dkg hladké mouky
Postup přípravy
Všechny suroviny kromě mouky nahříváme v kastrolu do zpěnění,pak sundat z plotny,přidat mouku,udělat těsto a jěště z vlažného těsta vyválet placku a vykrajovat tvary.Pečeme ve vyhřáté troubě asi 4minuty.Jsou moc dobré./asi 50kusů/
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
luciaana
(upraveno)
29. 11. 2010, 21:58
Dělali jsme dnes - jsou opravdu vynikající už je jen půlka s těstem se krásně pracuje,už mám recept v oblíbených!!!
Cebetka
(upraveno)
27. 11. 2010, 20:56
mám možná hloupý dotaz, ale to vajíčko nahříváte s ostatníma surovinama? Nesrazí se bílek?
jitken
(upraveno)
28. 11. 2010, 21:08
@Cebetka
JO,JO I S VAJÍČKEM DÁT DO ZPĚNĚNÍ.Míchejte do zpěnění,bílek se nesrazí.
Cebetka
(upraveno)
27. 11. 2010, 20:57
@Cebetka
a potíráte je jen pře upečením nebo také po upečení???
jitken
(upraveno)
28. 11. 2010, 21:10
@Cebetka
já potírám jen před pečením.Stejně většinou všechny zdobím.
Cebetka
(upraveno)
28. 11. 2010, 16:54
@Cebetka
tak jsme právě upekli, s těstem se krásně pracovalo, až jsem byla sama překvapená, na chuť jsou vynikající, pekli jsme je 10minut, máme rádi vyšší a naducané. Do těsta jsem přidala ještě sušenou citronovou kůru a je to fakt mňamka!\r\nUž se těším na zdobení... snad se povede neméně dobře jako perníčky. \r\n(jsem zvědavá, jestli opravdu neztvrdnou) ¨ za recept
Cebetka
(upraveno)
1. 12. 2010, 20:42
@Cebetka
dnes jsem pekla druhou várku akorát bych se chtěla zeptat, jak je skladujete, mě už ztvrdly
jitken
(upraveno)
2. 12. 2010, 11:56
@Cebetka
a ta první várka taky ztvrdla?nebo nestihla?
jitken
(upraveno)
2. 12. 2010, 11:54
@Cebetka
nemáte je moc pečené?Já jsem je pekla včera,mám je v plechové doze a jsou měkoučké.Dejte K nim rozkrojené jablko.To je mi líto že vám ztvrdli.Nedala jste více medu?S tím jablkem vám změknou.
Cebetka
(upraveno)
17. 12. 2010, 14:40
@jitken
první várka nestačila stvrdnout )) nevím, možná je mám přepečené, ale měla jsem je vysoké a přišly mi nedopečené, takže jsem je tam měla déle než píšete v receptu. Všechny ingredience jsem měla podle recpetu. Zkusím to s tím jablíčkem, díky
trala
(upraveno)
27. 11. 2010, 14:25
Díky za receptík, asi také vyzkouším
xanavi
(upraveno)
24. 11. 2010, 23:52
potíráte perníčky vajíčkem,než je dáte péct?
jitken
(upraveno)
25. 11. 2010, 21:12
@xanavi
jo,potírám je.Pak se pěkně lesknou.
nykysek23
(upraveno)
23. 11. 2010, 18:34
chci se jen zeptat, ten cukr se tam dává taky moučkový?
chalupnicka
(upraveno)
22. 11. 2010, 20:20
děvčata je tolik chválí tak musím váš recept taky vyzkoušet .díky
jitken
(upraveno)
24. 11. 2010, 16:31
@chalupnicka
Nikoli,to je jedno jaký tam dáte cukr.At vám chutná.
babicka06
(upraveno)
22. 11. 2010, 18:18
perníčky jsme pekli v sobotu a už není ani jeden všem chutnaly!!!
bucka
(upraveno)
3. 12. 2009, 13:21
Pořád jsem vybírala a vybírala jaké perníčky upéct a vybrala ty vaše a nelituji. Jsou skvělé.
jitken
(upraveno)
4. 12. 2009, 20:58
@bucka
Petruš,moc děkuji za pochvalu.Já jsem pekla během 14dnů 2krát a dvojitou dávku.Dnes jsem je už ale před těma mejma kyselinama uklidila.Snad je ubráním před schlamstnutím.
bedyk
(upraveno)
15. 11. 2009, 13:32
Moc dekujeme za receptik Rychle, jednoduche a vyborne!!!
livo
(upraveno)
29. 10. 2009, 18:34
Děkujeme za recept.... už jsme vyzkoušeli a jen se zaprášilo
jitken
(upraveno)
2. 11. 2009, 12:47
@livo
to jsem ráda,že vám chutnaly.U nás se taky strácí pod rukama.Tak dělávám dvojitou dávku.
Ilonáček
(upraveno)
2. 10. 2009, 10:20
Mach
(upraveno)
2. 10. 2009, 10:05
Vyzkouším