(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Excelentní pomazánka na chlebíčky
Potřebné ingredience
1 sklenička sterilované zeleninové směsi (Moravanka, Kunovjanka...), 2 vejce vařená natvrdo, 2 větší brambory uvařené ve slupce, starší (téměř tvrdý) rohlík, 150 g měkkého salámu vcelku, větší cibule, 3 sterilované okurky, 1 sáček tatarské omáčky, 1 sáček majolky, 1 velký čerstvý sýr (Lučina nebo něco podobného) popř. tvený nebo pomazánkové máslo, sůl, pepř, popř. cukr
Postup přípravy
Ze sklenice zeleniny slijeme vodu (lák), vejce uvaříme natvrdo, brambory ve slupce (posléze vychladíme a oloupeme). Umeleme zeleninu, vejce, brambory (vychladlé), cibuli, okurky a salám na masovém mlýnku a v případě nutnosti dohustíme pomletým rohlíkem (plní funkci zahušťovadla, na chuti to není znát). Přidáme sáček majolky, sáček tatarky, čerstvý sýr, umícháme, osolíme, opepříme, popřípadě přidáme lžičku cukru, pokud by se pomazánka zdála příliš kyselá. Naše rodina mele se zeleninou i feferonku, která většinou ve skleničce bývá - pomazánka je pak pikantní. Pokud nechcete mít pikantní pomazánku, feferonku ze směsi vyjměte.
Stačí natřít na čerstvou veku, doplnit salámem, vejcem, sýrem a nějakou zeleninkou nahoru a uvidíte - nezbude nic.
Pomazánky je opravdu hodně. POkud vám do druhého dne lehce zřídne, "přihustěte" bramborou nebo vejcem.:-)
Stačí natřít na čerstvou veku, doplnit salámem, vejcem, sýrem a nějakou zeleninkou nahoru a uvidíte - nezbude nic.
Pomazánky je opravdu hodně. POkud vám do druhého dne lehce zřídne, "přihustěte" bramborou nebo vejcem.:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
9. 5. 2017, 20:31
MajkaKi
(upraveno)
8. 5. 2017, 21:16
palfi
(upraveno)
3. 10. 2009, 12:38
taky děláme , je super
BRUSÍČEK
(upraveno)
2. 10. 2009, 10:24
my ji děláme taky,známe ji jako "sloní mls",je výborná!
Ilonáček
(upraveno)
2. 10. 2009, 10:21