(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Kulajda s hříbky
Potřebné ingredience
Brambory, masox, sušené hřiby, hladká mouka, mléko, 2 vejce, kopr, ocet, koření: bobkový list, nové koření, černý pepř celý
Postup přípravy
Brambory nakrájíme na kostičky, dáme do vody a spolu s masoxem dáme vařit. Mezitím si v hrnečku spaříme vařící vodou sušené hříbky, které po asi 5 minutách nakrájíme na menší kousky a vhodíme do vody k bramborům. Přidáme bobkový list, nové koření, pepř celý. Jak jsou brambory měkké, uděláme jíšku s mouky a mléka a vlijeme do polévky. Přidáme sterilovaný kopr, rozkvedlané vejce a chvilku ještě povaříme. Kdo více solí, samozřejmě dosolí a může přidat i ocet. Dobrou chuť!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé