Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Krakonošův ohýnek

0.0
Krakonošův ohýnek

Potřebné ingredience

500g kuřecího masa , 2 smetany ke šlehání (musí být ta normální s asi 30% tuku, jiná se scvrkne), olej, 4-6 větších cibulí, sójová omáčka, chilli nebo tabasco, sůl, pepř.

Postup přípravy

Maso si nakrájíme na nudličky, dáme do misky a trošku osolíme a zakápneme sojovkou. Chvilku necháme odležet a mezi tím si nachystáme cibuli na půlkolečka tak, aby se potom rozpadla na proužky. Na pánev nalijeme olej a dáme kousíček cibule a až začně pěnit, přidáme maso a restujeme ho, dokud není zlaťoučké. Potom přidáme cibuli a vařečkou ji rozďoubeme na proužky a chvilinku orestujeme (jen asi minutku) a vše zalijeme smetanou. Ochutnáme a popř. trošičku přisolíme nebo přikápneme sojovku. Necháme ve šlehačce povařit, dokud není masíčko měkké. Ale cibule by se neměla rozpadat! Musí být vcelku! Je potom krásně sladká. Ještě dochutíme chilli nebo tabascem dle chuti.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Erulka 1. 10. 2009, 13:55
mnáááááááááááááám.Vypada to krasne.Už sa len do takej dobroty zahryznut (jidlo) (clamp) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie