(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Čoko-Kávový krém
Potřebné ingredience
krém:
instantní káva 6 lžiček **
vejce 1 ks **
cukr krupice 3 lžíce**
hořká čokoláda 1 balíček **
smetana ke šlehání 1 kelímek *******************
na ozdobu:
čokoládové zdobení
******************
náplň:
vejce 1 ks **
želatina 6 g **
bílá čokoláda 1 balíček **
smetana ke šlehání 1 kelímek ***
cukr 2 lžíce
Postup přípravy
Rozlámanou tmavou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Přisypeme kávu a za stálého míchání ji necháme rozpustit. Odstavíme. Žloutek ušleháme s cukrem a přidáme do krému. Smetanu vyšleháme dotuha a z bílku vyšleháme pevný sníh. Do čokoládového krému všleháme šlehačku a nakonec sníh.
Do studené vody namočíme želatinu. Rozlámanou bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a odstavíme. Žloutek ušleháme s cukrem a přidáme do krému. Želatinu vymačkáme a vmícháme do krému. Krém uložíme do chladničky vychladit. Smetanu vyšleháme dotuha a z bílku vyšleháme pevný sníh. Jakmile začne krém tuhnout, vmícháme do něj šlehačku a nakonec sníh. (V ingrediencích jako náplň).
Oba krémy střídavě vrstvíme buď do jedné velké skleněné mísy nebo do skleněných pohárů, aby tvořil viditelné pruhy. Připravený dezert uložíme nejméně na 2 hodiny do chladničky vychladit
Do studené vody namočíme želatinu. Rozlámanou bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a odstavíme. Žloutek ušleháme s cukrem a přidáme do krému. Želatinu vymačkáme a vmícháme do krému. Krém uložíme do chladničky vychladit. Smetanu vyšleháme dotuha a z bílku vyšleháme pevný sníh. Jakmile začne krém tuhnout, vmícháme do něj šlehačku a nakonec sníh. (V ingrediencích jako náplň).
Oba krémy střídavě vrstvíme buď do jedné velké skleněné mísy nebo do skleněných pohárů, aby tvořil viditelné pruhy. Připravený dezert uložíme nejméně na 2 hodiny do chladničky vychladit
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
1. 10. 2009, 15:17