(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Houbová omáčka
Potřebné ingredience
Na drobno nakrájené houby - 1 plný hluboký talíř, 1 větší cibule, 0,5 dcl oleje, 1 kelímek smetany na vaření, 0,5 l mléka, 4 lžíce hladké mouky, sůl a pepř, kmín, petrželová nať.
Postup přípravy
Na oleji necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli. Potom přidáme kmín a nakrájené houby, osolíme a dusíme asi 10 - 15 minut. Přidáme mouku a necháme několik minut posmažit. Zalejeme smetanou a mlékem a za stálého míchání přivedeme omáčku do varu. Omáčku dochutíme pepřem a solí, příp. se může přidat i trochu citronové šťávy.
Pokud nám omáčka hodně zhoustla, tak rozředíme mlékem a vaříme ještě asi 5 minut. Na závěr do omáčky přidáme hrst nadrobno nasekané petrželové natě.
Podáváme s houskovým knedlíkem
Pokud nám omáčka hodně zhoustla, tak rozředíme mlékem a vaříme ještě asi 5 minut. Na závěr do omáčky přidáme hrst nadrobno nasekané petrželové natě.
Podáváme s houskovým knedlíkem
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé