(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
KEFÍROVÉ LÍVANCE
Potřebné ingredience
1 hrnek polohrubé mouky,
1 a 1/2 lžičky jedlé sody,
1 kefírové mléko nebo podmáslí (500 ml),
1-2 vejce,
špetka soli,
1 lžíce cukru,
tuk nebo olej na smažení
Postup přípravy
Do rozkvedlaného kefírového mléka nebo podmáslí zamícháme žloutky, přisypeme prosátou mouku s jedlou sodou a solí a nakonec vmícháme z bílků ušlehaný pevný sníh cukr. Těsto by mělo mít polotuhou konzistenci.
Lívance hned smažíme po obou stranách na rozpáleném tuku, jedna dávka vyjde asi na 30 ks lívanců.
Hotové potřeme zavařeninou, povidly, jogurtem nebo jen lehce zasypeme cukrem ... podle chuti
Rychlá večeře nebo oběd, můj manžel kynuté nemá rád, protože jsou těžké na trávení, tyhle si pochvalujeme doma všichni :)
Lívance hned smažíme po obou stranách na rozpáleném tuku, jedna dávka vyjde asi na 30 ks lívanců.
Hotové potřeme zavařeninou, povidly, jogurtem nebo jen lehce zasypeme cukrem ... podle chuti
Rychlá večeře nebo oběd, můj manžel kynuté nemá rád, protože jsou těžké na trávení, tyhle si pochvalujeme doma všichni :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé