(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
ČÍNA

Potřebné ingredience
Suroviny:
500 g libového vepřového masa..nebo kuřecí
1 vejce
trošku cukru
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce maggi
2 lžičky worcesteru
1 lžíce solamylu
1 lžíce Vegety
trochu olivového oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
1 červenou papriku
kus pórku
kousek květáku
kousek kedlubny
kus hlávkového zelí
pepř
sůl
Postup přípravy
Postup:
Maso si nakrájíme na proužky. Maso si naložíme na 24 hodin spolu s sojovou omáčkou, olivovým olejem, worcesterem.maggim, solamylem, cukru, solí, pepřem, všechno promícháme, přikryjeme a uložíme do chladna(třeba do lednice).
Druhý den si nakrájíme (pokud možno) na proužky všechnu zeleninu:papriku, zelí, pórek,kedlubnu, květák, cibuli, česnek a orestujeme jí na olivovém oleji dokřupava a přidáme k ní vegetu, přikryjeme a necháme stát, než si připravíme stejným způsobem naložené maso na jiné pánvi, také na olivovém oleji, až je maso měkoučké, dochutíme solí, troškou, (asi 1-2 dcl) vody na šťávu, event. přidáme koření dle chuti (je to za chvíli). K masu pak přidáme křupavou zeleninku, zlehka promícháme a můžeme podávat.
Poznámka:
Můžete orestovat zeleninu podle svého výběru co kdo má rád. K číně se hodí hranolky, brambory i rýže, jelikož není suchá, ale naopak má šťávičku.
Maso si nakrájíme na proužky. Maso si naložíme na 24 hodin spolu s sojovou omáčkou, olivovým olejem, worcesterem.maggim, solamylem, cukru, solí, pepřem, všechno promícháme, přikryjeme a uložíme do chladna(třeba do lednice).
Druhý den si nakrájíme (pokud možno) na proužky všechnu zeleninu:papriku, zelí, pórek,kedlubnu, květák, cibuli, česnek a orestujeme jí na olivovém oleji dokřupava a přidáme k ní vegetu, přikryjeme a necháme stát, než si připravíme stejným způsobem naložené maso na jiné pánvi, také na olivovém oleji, až je maso měkoučké, dochutíme solí, troškou, (asi 1-2 dcl) vody na šťávu, event. přidáme koření dle chuti (je to za chvíli). K masu pak přidáme křupavou zeleninku, zlehka promícháme a můžeme podávat.
Poznámka:
Můžete orestovat zeleninu podle svého výběru co kdo má rád. K číně se hodí hranolky, brambory i rýže, jelikož není suchá, ale naopak má šťávičku.

nakrájím maso ...zapráším kořením

maso podusím se zeleninou do měkka

hotovo
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

stratos
(upraveno)
11. 5. 2010, 11:48
Dnes jsem dělala k obědu a musím jen chválit. Díky za receptík.

nahlásit