(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Olé řezy HRK-HRK
Potřebné ingredience
TĚSTO:250 g polohrubé mouky,220 g cukru,125 ml mléka,125 ml oleje,2 vejce,1 kypřící prášek,1 vanilkový cukr
NÁPLNˇ: 1 větší merunˇkový nebo broskvový kompot,250 ml smetany ke šlehání, 1 balíček Créme Olé pudingu bez vaření -vanilkový,1 ztužovač šlehačky
Na ozdobu: 2 smetany ke šlehání,1 ztužovač šlehačky ,čokoládová poleva
Postup přípravy
HRK -HRK příprava moučníků je novým způsobem pečení.Je velmi rychlá a jednoduchá.Stačí,když máte po ruce uzavíratelnou nádobu (vyšší dozu apod.),do které vsypete anebo vlijete přísady na těsto nebo náplnˇ.Uzavřete,intenzivně protřepete a je hotovo.
Všechny přísady na těsto smícháme v míse v hladké těsto a rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech.Upečeme.
Ovoce z kompotu nakrájíme na menší kousky.Do uzavíratelné nádoby (do´zy) vlijeme št´ávu z kompotu,nakrájené ovoce a ostatní přísady.Pevně uzavřeme víkem a řádně protřepeme (cca 15-30 vteřin).Poté natřeme na vychladlý korpus.Dáme chladit.Smetany smícháme se ztužovačem a vyšleháme do tuha.Natřema na krém a dozdobíme čokoládou.
Je to lehký,rychlý a moc dobrý moučník.
Všechny přísady na těsto smícháme v míse v hladké těsto a rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech.Upečeme.
Ovoce z kompotu nakrájíme na menší kousky.Do uzavíratelné nádoby (do´zy) vlijeme št´ávu z kompotu,nakrájené ovoce a ostatní přísady.Pevně uzavřeme víkem a řádně protřepeme (cca 15-30 vteřin).Poté natřeme na vychladlý korpus.Dáme chladit.Smetany smícháme se ztužovačem a vyšleháme do tuha.Natřema na krém a dozdobíme čokoládou.
Je to lehký,rychlý a moc dobrý moučník.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
fainmama
(upraveno)
8. 10. 2009, 9:30
mňam mňam manžel ji říká, že je to buchta co se hned sežere! Všem dororučuji
darinka30
(upraveno)
29. 9. 2009, 17:16
xanavi
(upraveno)
28. 9. 2009, 21:04
mohu doporučit-je to výborné i s ananasovým kompotem.Ivana
chopper Jája
(upraveno)
28. 9. 2009, 20:17
mňam mňam