(recept
si oblíbilo 35 návštěvníků)
Zeleninová polévka s pohankou (našich dětí oblíbená :-))
Potřebné ingredience
300 kořenové zeleniny, 2 lžíce rajčatového protlaku, kousek cibule, 20 g tuku, 30 g pohanky, kousek bujónu v kostce, 4 lžíce strouhaného sýra, petrželka, sůl, cca 8 dl vody
Postup přípravy
Pohanku propláchneme studenou vodou, spaříme vařící vodou, vsypeme do trochu horké vody, osolíme a uvaříme téměř do měkka. Cibuli nakrájíme na drobno, zpěníme na tuku, přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na nudličky, zalijeme vodou, osolíme a dusíme pod pokličkou. K téměř měkké zelenině přidáme pohanku, protlak, bujón a ještě chvilku povaříme. Polévku rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným sýrem a drobně usekanou petrželkou.
DOBROU CHUŤ!!!
(jako zeleninu používám jakoukoliv mraženou směs, co zrovna najdu v lednici)
DOBROU CHUŤ!!!
(jako zeleninu používám jakoukoliv mraženou směs, co zrovna najdu v lednici)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
radkin
(upraveno)
10. 10. 2007, 15:37
Musím pochválit paní Míšu za bezva recept, měli jsme už možnost ochutnat a polévka je opravdu výborná, zase nějaká obměna, měla výbornou chuť (asi ten rajčatový protlak), moc nám chutnala. Příští týden je na jídelníčku naplánovaná opět. Ještě jednou díky. Radka s Matýskem
lang
(upraveno)
4. 8. 2007, 16:08
Vyzkoušela jsem ji (akorát taky místo masoxu dávám bio bujón Wurzl ze zdravé výživy) a je naprosto výborná. Chtěla jsem ji udělat znovu a kooooonečně jsem zas ten váš recept našla, tak už si ho raději ukládám. Jo a protože jsem neměla pohanku, jen pohankovou lámanku, použila jsem ji (vaří se jen chvililinku) a bylo to super.
MíšaC
(upraveno)
4. 8. 2007, 16:38
@lang
Jsem ráda, že vám chutná! A lámanku používám také (a raději) , ale ne vždy jí seženu...
12435
(upraveno)
12. 6. 2007, 23:38
Dělám jí podobnou,ale místo masoxu přeci jen šáhnu po bylinkovém bujonu z bio prodejny )
Zdenda1
(upraveno)
12. 6. 2007, 11:24
Také pohankou zahušťuji zeleninové polévky Terezce to chutná (a že je vybíravá!) a určitě je to zdravější než jíška Někdy zkusím přidat ten protlak a sýr,mňam
MíšaC
(upraveno)
12. 6. 2007, 20:21
@Zdenda1
Mám pocit, že právě tyto 2 suroviny u nás tak bodují