(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Bulharské kuře
Potřebné ingredience
1 kg kuřete
2 hrsti žampionů
4 rajčata
1 lžička papriky
1 lžička másla
1 lžička soli
Postup přípravy
Opláchnuté kuře rozdělíme na čtvrtky (nebo rovnou použijeme čtvrtky). Rajčata i žampiony pokrájíme na plátky. Ty pak na másle orestujeme a chvilku podusíme s troškou vody. Až se voda vydusí, směsí rovnoměrně pokryjeme dno pekáčku, na ni položíme osolené čtvrtky kuřete, které ještě poprášíme paprikou a dáme do trouby. Dále už pečeme jako "běžné" kuře (tzn. normálně podléváme vodou). Rajčata se žampiony vytvoří báječný sós a proto se k tomuto jídlu výborně hodí jako příloha rýže.
Tento recept jsem našla na jednom kulinářském serveru a od té doby je to u nás doma velmi oblíbené jídlo :)
Tento recept jsem našla na jednom kulinářském serveru a od té doby je to u nás doma velmi oblíbené jídlo :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé