(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Čokoládová bábovka s červenou řepou
Potřebné ingredience
1 velká červená řepa (cca 200 g), 200 g hladké mouky, špetka soli, 100 g kakaa, 1 lžička prášku do pečiva, 1/2 lžičky jedlé sody, 160 g třtinového cukru + 1 vanilkový cukr, 3 vejce, 1-2 lžičky vanilkového extraktu, 180 ml oleje, 60 - 100 g čokolády
Postup přípravy
Červenou řepu uvaříme do měkka a necháme zchladnout, oloupeme (já jsem použila syrovou řepu). Nakrájíme na kousky a v mixéru rozmixujeme. Přidáme celá vejce a znovu promixujeme.
Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva, jedlou sodou, solí, kakaem a vmícháme oba cukry. Do moučné směsi přidáme rozmixovanou řepu s vejci a za stálého mixování metlami vléváme olej. Nakonec ochutíme vanilkovým extraktem a přidáme na kousky nasekanou čokoládu.
Těsto vlijeme do předeme připravené bábovkové nebo chlebíčkové formy. V předehřáté troubě pečeme 30 - 45 min. na 180 °C.
Po upečení necháme chvíli chladnout a poté vyklopíme. Podáváme buď pocukrované nebo se šlehačkou, zakysanou smetanou.
Bábovka je krásně vláčná a opravdu nikdo nepoznal, že je v ní ukryta červená řepa :-)
Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva, jedlou sodou, solí, kakaem a vmícháme oba cukry. Do moučné směsi přidáme rozmixovanou řepu s vejci a za stálého mixování metlami vléváme olej. Nakonec ochutíme vanilkovým extraktem a přidáme na kousky nasekanou čokoládu.
Těsto vlijeme do předeme připravené bábovkové nebo chlebíčkové formy. V předehřáté troubě pečeme 30 - 45 min. na 180 °C.
Po upečení necháme chvíli chladnout a poté vyklopíme. Podáváme buď pocukrované nebo se šlehačkou, zakysanou smetanou.
Bábovka je krásně vláčná a opravdu nikdo nepoznal, že je v ní ukryta červená řepa :-)
Bábovka před pečením....
Bábovka po upečení....
Vyklopená bábovka
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
1. 10. 2009, 11:05