(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Rumburakovo překvapení
Potřebné ingredience
cca 1kg masa-může být víc nebo mín, 4VL tatarky,100ml piva, 1VL solamylu, 1VL hořčice, 1ML papriky, 2str. česneku, 1/2 ML citr. štávy, pol. mouka, gril. koření, kmín, sůl, pepř.
Postup přípravy
Tatarku smícháme s hořčicí, prolisovaným česnekem, citr. štávnou a s kořením. Solamyl rozkvedláme v pivu a vmícháme do marinády. Maso osušíme, nakrájíme na plátky a naklepeme. Postupně je máčíme v marinádě a dáme do mísy. Pokud marináda zbyde, nalejeme ji na maso. Necháme v lednici asi 2hodiny uležet. Každý kousek pak obalíme v mouce smíchané s gril. kořením a na rozpáleném oleji smažíme do měkka. Podáváme s bramborama. Ted naposledy jsem to dělala tak, že jsem na pánvičce osmažila namarinádované maso, a dala na plech, polila zbytkem marinády, popř. trochu vody a upekla. Bylo to taky výborné. Lze dělat i z vepřového masa nebo z filé
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
1. 10. 2009, 10:54
Kerstinka
(upraveno)
3. 10. 2009, 17:21
@Ilonáček
jj, zkoušela jsem to nedávno, pořád jsem k té kombinaci neměla důvěru, ale je to fakt výborný.
Ilonáček
(upraveno)
9. 10. 2009, 22:11
@Kerstinka
už jen když se přečtou ingredience tak tam není nic špatného a musí to být super bašta