(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Cibulový KOLÁČ
Potřebné ingredience
Těsto: 250 g polohrubé mouky, jedno vejce, sůl, 125 g másla, jedna až dvě lžíce studené vody
Náplň: 600 g cibule, olej, sůl, mletý černý pepř, 200 g kysané smetany, čtyři vejce, 100 g strouhaného tvrdého sýra, 100 g prorostlé slaniny
Postup přípravy
1. Z mouky, másla, vejce a vody vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na pomoučněném válu.
2. Cibuli očistíme a nastrouháme. Prorostlou slaninu nakrájíme na menší kousky.
3. V pánvi na oleji orestujeme cibuli se slaninou. Kysanou smetanu smícháme s vejci, solí a pepřem.
4. Na vymaštěný plech dáme rozválené těsto a rozložíme na něj cibulovou náplň. Osolíme, opepříme, zalijme kysanou smetanou s vejci a posypeme strouhaným sýrem. Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme. Vychladlý koláč nakrájíme na kousky.
2. Cibuli očistíme a nastrouháme. Prorostlou slaninu nakrájíme na menší kousky.
3. V pánvi na oleji orestujeme cibuli se slaninou. Kysanou smetanu smícháme s vejci, solí a pepřem.
4. Na vymaštěný plech dáme rozválené těsto a rozložíme na něj cibulovou náplň. Osolíme, opepříme, zalijme kysanou smetanou s vejci a posypeme strouhaným sýrem. Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme. Vychladlý koláč nakrájíme na kousky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé