Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept

Zeleninové KROKETY

0.0
Zeleninové  KROKETY

Potřebné ingredience

200 g mrkve, 100 g celeru, 100 g kedlubnu, 100 g petržele, masový vývar, sůl, mletý černý pepř, jedno vejce, jedna až dvě lžíce strouhanky, strouhaný tvrdý sýr, sezamová semínka, olej, pažitka, jeden rohlík

Postup přípravy

Mrkev, petržel, kedluben a celer očistíme a nakrájíme na menší kousky. Nakrájenou zeleninu osolíme a osmažíme na oleji. Potom ji podlijeme menším množstvím masového vývaru, přikryjeme pokličkou a necháme dusit do měkka. Během dušení podle potřeby podléváme vývarem. Pak zeleninu rozmačkáme vidličkou a necháme vychladnout. Do masy přidáme předem namočený a vymačkaný rohlík, nakrájenou pažitku, žloutek, strouhanku, sezamová semínka, strouhaný tvrdý sýr a tuhý sníh z bílku. Osolíme, opepříme a promícháme. Z masy formujeme menší krokety, které smažíme na pánvi v rozpáleném oleji. Podáváme s vařenou zeleninou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie