Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Zelné závitky (golubcy

0.0
Zelné závitky (golubcy

Potřebné ingredience

1 kg hovězího masa, 1,2 kg syrového zelí, 4 polévkové lžíce rýže nebo jáhel, 2 cibule, 2,5 polévkové lžíce másla, 2 špetky pepře. Zálivka: 0,5 skleničky smetany, 2,5 skleničky masového vývaru, po 1 polévkové lžíci pšeničné mouky a másla.

Postup přípravy

Bílé zelí očistíme, vyřežeme košťály, uvaříme v osolené vodě, scedíme a rozebereme na jednotlivé listy. Silné žilky vyřežeme. Maso umeleme, přidáme sypkou pšeničnou nebo rýžovou kaši, zlehka osmahnutou cibulku, mletý pepř, sůl a dobře promícháme. Tuto nádivku klademe na připravené zelné listy, kraje zahneme, aby závitky měly podlouhlý tvar. Závitky naklademe do kastrolu nebo na pánev, zalijeme smetanovou zálivkou a dusíme v troubě. Smetanová zálivka: Mouku zlehka osmahneme na másle tak, aby nezměnila barvu, přidáme smetanu, promícháme, poté zředíme vařícím vývarem, povaříme asi 8-10 minut na mírném ohni, osolíme, přecedíme, přivedeme do varu a zahustíme máslem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie