(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
ZAPEČENÉ RAJSKÉ TOUSTY
Potřebné ingredience
1 VEKA NEBO BAGETA
8 VYZRÁLÝCH RAJČAT
2 VEJCE
2 LŽÍCE MÁSLA
1 CIBULE
100 dkg NASTROUHANÉHO SÝRA
SŮL
Postup přípravy
TYTO TOUSTY VELICE RÁDA DOPORUČUJI. NAŠLA JSEM JE JEDNOU V ČASOPISE POŠLI RECEPT. JE TO ASI UŽ ROK, CO JSEM HO NAŠLA. DĚLÁM HO NA KAŽDOU OSLAVU, JE VELICE CHUTNÝ A JEDNODUCHÝ, TAKŽE TO ZVLÁDNE ÚPLNĚ KAŽDÝ :-). PŘEJI DOBROU CHUŤ
PETRA A DAVČA
PETRA A DAVČA
1. NA MÁSLE OSMAHNEME NADROBNO NAKRÁJENOU CIBULI. RAJČATA VLOŽÍME NA NĚKOLIK MINUT DO VROUCÍ VODY, NEŽ PRASKNE SLUPKA. POTOM JE VYJMEME A SLUPKU ODSTRANÍME
2. RAJČATA POKROJÍME NA MALÉ KOUSKY DUSÍME NA CIBULCE, AŽ RAJČATOVÁ SMĚS ZHOUSNE (ASI 10 MINUT
3. SMĚS NECHÁME CHVILKU PROCHLADNOUT, PŘIDÁME DO NÍ ROZŠLEHANÁ VEJCE A NASTROUHANÝ SÝR. NAKONEC SMĚS OSOLÍME A ŘÁDNĚ PROMÍCHÁME.
4. VEKU POKRAJÍME A JEDNOTLIVÉ PLÁTKY POTÍRÁME RAJČATOVOU SMĚSÍ. NAROVNÁME JE NA PLECH A DÁME ZAPÉKAT DO PŘEDEHŘÁTE TROUBY ASI NA 15-20 MINUT.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
bedla7
(upraveno)
16. 8. 2018, 11:49
dobrý nápad rajčat je zatím dost
enestejša
(upraveno)
21. 8. 2012, 11:33
Zajímavé,určitě vyzkouším.
Bamboola
(upraveno)
7. 9. 2011, 11:17
Taky dělávám, jen dávám víc sýra a nechávám déle vařit aby se odpařila voda a nebylo to moc řídké, je to výborné, milujem to celá rodina